Biomassa pellets kopen? Kies voor de hoge kwaliteit van Comgoed

Wilt u biomassa pellets kopen? U zit goed bij Comgoed. De houtpellets zijn natuurlijk, milieuvriendelijk en duurzaam. U kunt ze gebruiken als goedkope brandstof voor biomassakachels, als kattenbakkorrels óf als strooisel op manegebodems. Erg veelzijdig dus. Steeds meer bedrijven, instellingen en particulieren stappen over op dit pure natuurproduct. Weten waarom, of benieuwd naar de mogelijkheden en onze producten? Lees verder en ontdek het zelf.

Scroll voor meer
01

Wat zijn biomassa pellets?

Biomassa pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Het woord ‘pellet’ is afkomstig van het woord ‘pelleteren’, wat een manier van persen betekent. Er zijn geen kunstmatige toevoegingen nodig om hout te verwerken tot houtpellets. Een houtpellet bestaat dus maar uit één soort grondstof: hout.

Is stoken op pellets goedkoper dan gas?

Omdat pellets samengeperst worden van schoon hout is het een natuurlijk, milieuvriendelijk en duurzaam product. Stoken op biomassa pellets is voor bedrijven en instellingen een goedkoop alternatief. Steeds meer organisaties stappen daarom niet voor niets over naar deze milieuvriendelijke, kostenbesparende verwarmingsmethode.

Biomassa pellets zijn ideaal als (aanvulling op uw) centrale verwarming. Bij regelmatig gebruik is dit namelijk een voordelige optie gezien de huidige gas- en energiekosten. De prijs van pellets is al zeer lange tijd opmerkelijk stabiel gebleven, terwijl de prijs van overige energiebronnen sterk schommelt. Het biedt dus ook nog eens een betrouwbare factor binnen uw organisatie als u kiest met pellets te verwarmen.

Wat is het rendement van een pelletkachel?

Wist u dat het rendement van een pelletkachel met kwalitatieve biomassa pellets de 90% kan overschrijden? Slechts 10% of minder van de energie van de pellets gaat verloren. Ter vergelijking: het rendement van een klassieke houthaard bedraagt slechts 40% tot 50% – of 60% tot 80% bij moderne versies. Een open haard nog daargelaten.

Uitstoot = opname

Biomassa pellets worden vervaardigd uit schoon hout. De koolstofbalans is voor de omgeving neutraal. Dit maakt dat de hoeveelheid koolstof die uitgestoten wordt tijdens het verbranden net zo groot is als de hoeveelheid die wordt opgenomen tijdens de groei van de boom. Hierbij is het wél belangrijk om goed te filteren op kwalitatieve pellets, zoals we eerder ook al aankaarten. Zo zijn er bepaalde kwaliteits- en milieunormen die u in acht moet nemen om een hoog rendement te halen, maar ook om de neutrale koolstofbalans te waarborgen.

Wordt het bosbestand bedreigt door houtpellets?

Zeker niet. Integendeel, een Zweeds onderzoek liet zien dat alle Europeanen zich kunnen verwarmen met houtafval, schors en hout. Dit met de garantie van een duurzaam bosbeheer. De populariteit van houtpellets kopen heeft dus geen negatieve invloed op het bosbestand op aarde. Het Europese bosbestand wordt overigens steeds groter: er zijn nu meer bossen dan in de Middeleeuwen. Elke boom met een diameter van minder dan 25 centimeter heeft geen marktwaarde, omdat een houtbewerker hem niet kan gebruiken. Tien procent van het gekapte hout – van bijvoorbeeld het uitdunnen van jonge aanplant – wordt ter plekke achtergelaten, terwijl het hergebruikt zou kunnen worden als biomassa.

Duurzame energie van morgen

Dat de verbranding van fossiele grondstoffen beperkt moet worden, is een feit. De overgang van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energie wordt onderstreept door de energietransitie. Gelukkig zijn er alternatieven in de vorm van biomassa, zoals CO2-neutrale biomassa pellets. Bijkomend voordeel is dat door juiste toepassing uw energierekening lager kan uitvallen.

Anno nu is pelleteren de meest efficiënte manier om biomassa om te zetten in brandstof met een hoge calorische waarde en een constante kwaliteit. Daarom is het een van de snelst groeiende bio-energieproducten in Europa en wereldwijd. In 2012 zijn er wereldwijd circa 12 miljoen ton houtpellets geproduceerd. De verwachting is dat deze hoeveelheid gaat opgelopen tot meer dan 100 miljoen ton in de komende jaren.

Vrijblijvende offerte of direct online bestellen

Als specialist weten wij dat de juiste combinatie van product en kachel voor het hoogste rendement zorgt. Zo zijn al onze eersteklas biomassa pellets schoon en gecertificeerd. Met als resultaat een lagere energierekening, minder storingen en een schoner verbrandingsproces. Alles is mogelijk: van afhalen tot levering in bulk, big bags van 1000 kilo of pallets met zakken à 15 kilo. Wij leveren snel, dankzij eigen transport. En we hebben altijd voldoende voorraad. Dus, wilt u houtpellets kopen? Bestel dan direct online of neem vrijblijvend contact op voor een scherpe prijs.

02

Neem contact op

Contact via de telefoon
+31(0)187 65 00 04
nu online

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen

  Meststoffen

  X Sluiten

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen

  Meststoffen