Houtpellets kopen? Check de prijzen & bestel direct bij Comgoed

Wilt u houtpellets kopen? Dan bent u bij Comgoed aan het juiste adres. De houtpellets zijn natuurlijk, milieuvriendelijk en duurzaam. U kunt ze gebruiken als goedkope brandstof voor biomassakachels, als kattenbakkorrels of als strooisel op manegebodems. Steeds meer bedrijven, instellingen en particulieren stappen over op dit pure natuurproduct. Benieuwd naar de mogelijkheden en onze producten? Lees verder en ontdek het zelf.

Scroll voor meer
01

Wat zijn houtpellets?

Houtpellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Het woord ‘pellet’ is afkomstig van het woord ‘pelleteren’, wat een manier van persen betekent. Er zijn geen kunstmatige toevoegingen nodig om hout te verwerken tot houtpellets. Een houtpellet bestaat dus maar uit één soort grondstof: hout.

Houtpellets kopen

Omdat houtpellets samengeperst worden van schoon hout is het een natuurlijk, milieuvriendelijk en duurzaam product. Stoken op houtpellets is voor bedrijven en instellingen een goedkoop alternatief. Steeds meer organisaties stappen daarom over naar deze milieuvriendelijke, kostenbesparende verwarmingsmethode. Voor houtpellets kopen bent u bij Comgoed aan het juiste adres. We zijn dé specialist in de levering van houtpellets.

Duurzame energie van morgen

Dat de verbranding van fossiele grondstoffen beperkt moet worden, is een feit. De overgang van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energie wordt onderstreept door de energietransitie. Gelukkig zijn er alternatieven in de vorm van biomassa, zoals CO2-neutrale houtpellets. Door de juiste toepassing kan uw energierekening hierdoor lager uitvallen.

Anno nu is pelleteren de meest efficiënte manier om biomassa om te zetten in brandstof met een hoge calorische waarde en een constante kwaliteit. Daarom is het een van de snelst groeiende bio-energieproducten in Europa en wereldwijd. In 2012 zijn er wereldwijd circa 12 miljoen ton houtpellets geproduceerd. De verwachting is dat deze hoeveelheid gaat opgelopen tot meer dan 100 miljoen ton in de komende jaren.

Wordt het bosbestand bedreigt door houtpellets?

Zeker niet. Integendeel, een Zweeds onderzoek liet zien dat alle Europeanen zich kunnen verwarmen met houtafval, schors en hout. Dit met de garantie van een duurzaam bosbeheer. De populariteit van houtpellets kopen heeft dus geen negatieve invloed op het bosbestand op aarde. Het Europese bosbestand wordt overigens steeds groter: er zijn nu meer bossen dan in de Middeleeuwen. Elke boom met een diameter van minder dan 25 centimeter heeft geen marktwaarde, omdat een houtbewerker hem niet kan gebruiken. Tien procent van het gekapte hout – van bijvoorbeeld het uitdunnen van jonge aanplant – wordt ter plekke achtergelaten, terwijl het hergebruikt zou kunnen worden als biomassa.

Bestel direct online

Als specialist weten wij dat de juiste combinatie van product en kachel voor het hoogste rendement zorgt. Zo zijn al onze eersteklas houtpellets schoon en gecertificeerd. Met als resultaat een lagere energierekening, minder storingen en een schoner verbrandingsproces. Alles is mogelijk: van afhalen tot levering in bulk, bigbags van 1000 kilo of pallets met zakken à 15 kilo. Wij leveren snel, dankzij eigen transport. En we hebben altijd voldoende voorraad. Dus, wilt u houtpellets kopen? Bestel dan direct online of neem vrijblijvend contact op.

02

Neem contact op

Contact via de telefoon
+31(0)187 65 00 04

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen

  Meststoffen

  X Sluiten

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen

  Meststoffen