Maak kennis met de meststoffen van Comgoed

Denk je aan compost, champost, biomassa of grond- en reststoffen? Dan weet je dat je bij Comgoed moet zijn voor de beste kwaliteit voor de juiste prijs.

Ook voor hoge kwaliteit meststoffen, in vaste vorm, korrels of vloeibare mest, kun je bij ons terecht. Met een unieke benadering werken we vanuit verschillende locaties in Nederland en België aan verwerking, productie en levering van meststoffen. Natuurlijk met de kwaliteit die je van Comgoed gewend bent. Want alleen het beste is goed genoeg voor een vruchtbare bodem.

 

Scroll voor meer
01

Meststoffen in verschillende vormen

In de wereld van landbouw en bodembeheer is de juiste keuze voor verrijking van de bodem van groot belang. Met de juiste meststoffen wordt de bodemstructuur verbeterd en groeien gewassen beter, met een hogere opbrengst als resultaat. Voor agrariërs en tuinders die streven naar kwaliteit en duurzaamheid vind je in de meststoffen van Comgoed een perfecte oplossing.

Comgoed staat al bijna 25 jaar synoniem voor betrouwbaarheid en kwaliteit. De unieke combinatie van productie, handel en levering met ons eigen transport maakt Comgoed tot een stabiele factor, met diverse locaties.

Onze meststoffen worden in verschillende vormen geproduceerd, op diverse locaties in Nederland en België. Zo is er altijd een vorm die perfect past bij jouw bodem.

Duurzaamheid voorop

De duurzaamheid van dierlijke mest vormt de kern van een circulaire benadering van bodemverrijking, waarin Comgoed met haar meststoffen excelleert. Door gebruik te maken van diverse soorten dierlijke mest, zoals kippenmest, dikke fracties van varkens- en rundveemest, ontstaat er een circulaire stroom van organische voedingsstoffen. Comgoed begrijpt dat deze meststoffen niet alleen essentieel zijn voor het verbeteren van de bodemstructuur en -vruchtbaarheid, maar ook een duurzaam alternatief bieden voor traditionele, kunstmatige meststoffen.

De verwerking van deze dierlijke mest tot hoogwaardige compost en mestkorrels draagt niet alleen bij aan de optimalisatie van landbouwgronden, maar bevordert ook de reductie van milieubelasting door het hergebruik van organisch materiaal. Het resultaat is een gesloten kringloop waarin dierlijke mest niet als afval wordt beschouwd, maar als waardevolle grondstof voor een gezonde en duurzame bodem. Comgoed omarmt zo de principes van circulaire landbouw, waarin het hergebruik van natuurlijke hulpbronnen de sleutel is tot een veerkrachtig en duurzaam agrarisch ecosysteem.

Ontdek de wereld van Comgoed en leg de fundamenten voor een duurzame toekomst voor gewassen en bodemgezondheid.

02

Comgoed Substrates

In Middelharnis (NL) worden op verantwoorde wijze diverse soorten dierlijke mest verwerkt. Onder andere kippenmest, dikke fracties van varkens- en rundveemest en andere typen vaste mest worden verwerkt. De locatie maakt gebruik van een tunnelcomposteringsproces om de aangeleverde mest te verwerken en te hygiëniseren. Het resultaat is een mestcompost die wordt toegepast als waardevolle bodemverbeteraar voor verschillende teelten.

Maar de inzet van Comgoed gaat verder dan mestverwerking; Comgoed Substrates speelt een actieve rol in de productie van circulaire grondstoffen, zoals veenvervangers die de potgrondsector voeden.

Comgoed Substrates beschikt over een productiecapaciteit van 125.000 ton mestcompost per jaar.

03

FKL Fertilizers

Vanuit Kallo (BE) produceert FKL, voorheen bekend als Fertikal, is een vooraanstaande producent van organische en organominerale meststoffen.

Nadat de grondstoffen zijn voorbewerkt, worden deze verder gedroogd en vindt hygiënisatie plaats. Vervolgens wordt het product geperst tot korrels en in kleinverpakking, bigbag of als losgestort product afgeleverd. Met kippenmest als belangrijkste grondstof, garandeert FKL hoogwaardige mestkorrels die wereldwijd in meer dan 50 landen worden gebruikt. De gunstige ligging in de Antwerpse haven maakt een efficiënte wereldwijde distributie mogelijk.

FKL realiseert jaarlijks een productiecapaciteit van 100.000 ton mestkorrels.

Naar de website

04

Fertimass

Fertimass, gevestigd in Maaseik (BE), richt zich op de verwerking van diverse soorten vaste dierlijke mest en vloeibare mest. Voor beide soorten mest zijn aparte gevalideerde verwerkingsprocessen op de locatie ingericht.

De mest wordt in vaste verhoudingen gemengd en middels tunnelcompostering verwerkte tot mestcompost. Naast de mestcompostering beschikt Fertimass ook over een gevalideerde hygienisatie van vloeibare mest. Na hygienisatie van de vloeibare mest wordt dit verder afgezet.

Fertimass heeft een productiecapaciteit van 120.000 ton mestcompost per jaar en een productiecapaciteit van 80.000 ton vloeibare mest per jaar

Naar de website

05

Greenferm

Greenferm, gevestigd in Apeldoorn (NL), is gespecialiseerd in de verwerking van vloeibare dierlijke mest. Op deze verwerkingslocatie doorloopt vloeibare rundvee-, kalveren-, varkens- en zeugendrijfsmest een uitgebreid technologisch proces. Dit proces resulteert in gehygieniseerde mestcompost en een vloeibare waterfractie die veilig geloosd kan worden. Greenferm beschikt een vergunde capaciteit van 350.000 ton.

Een samenwerking tussen Berkhof (50%) en Comgoed (50%) vormt de basis van Greenferm.

Naar de website

06

Ervaar de kwaliteit

Comgoed Meststoffen staat synoniem voor innovatie en duurzaamheid in de agrarische sector. Ontdek de kracht van onze hoogwaardige meststoffen, geproduceerd met zorg en expertise op diverse locaties. Of je nu op zoek bent naar mestkorrels, compost of vloeibare mest, bij Comgoed vind je de ideale oplossing voor jouw behoeften. Investeer in de groei van je gewassen en de gezondheid van de bodem. Neem vandaag nog contact met ons op en ervaar zelf de Comgoed kwaliteit – de basis voor duurzame groei in de landbouwsector!

07

Neem contact op

Contact via de telefoon
+31(0)187 65 00 04
nu online

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen

  Meststoffen

  X Sluiten

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen

  Meststoffen