Pellets te koop: zo voorkom je een miskoop

Steeds meer bedrijven maken de overstap naar stoken met een pelletkachel. Het is dan ook een ideale, duurzame én financiëel aantrekkelijk alternatief voor de traditionele verwarming op fossiele brandstof. Pellets worden door veel aanbieders te koop aangeboden dus je hoeft niet bang te zijn dat je zonder komt te zitten. Maar hoe weet je nu welke pellets je moet kopen? En wat zijn de gevolgen als je niet gecertificeerde pellets koopt?

Scroll voor meer
01

Hierom koop je gecertificeerde pellets

De negatieve gevolgen die niet-gecertificeerde pellets met zich meebrengen, hebben impact op zowel de gebruiker als het milieu.

 • Onzekere kwaliteit
  De samenstelling en kwaliteit kan variëren en is niet gegarandeerd. Daardoor kunnen de prestaties in het verwarmingssysteem onvoorspelbaar zijn. Denk aan inefficiënte verbranding, ongelijkmatige verbranding, snelle verbranding en roetvorming.
 • Verhoogde uitstoot
  Lage kwaliteit houtpellets kunnen leiden tot een verhoogde uitstoot van schadelijke stoffen zoals fijnstof en koolmonoxide. Dat zorgt voor een slechte luchtkwaliteit die zelfs gezondheidsproblemen kan veroorzaken.
 • Onzekere herkomst
  De herkomst van niet-gecertificeerde pellets kan onduidelijk zijn. Zo is het mogelijk dat ze afkomstig zijn van illegale of niet-transparante bronnen. Dit kan, zeker voor bedrijven, juridische en ethische problemen veroorzaken.
 • Onzekerheid over duurzaamheid
  Zonder certificering is er geen garantie dat de pellets bijdragen aan duurzaamheid en klimaatbescherming.
 • Impact op het milieu
  Pellets die niet zijn gecertificeerd komen mogelijk niet uit duurzaam beheerde bossen. Gevolg hiervan is dat dit kan leiden tot ontbossing en aantasting van natuurlijke habitats van plant en dier. Ook bodemerosie en waterschaarste zijn gevolgen van het gebruik van hout uit niet duurzaam beheerde bossen.

Voordelen van gecertificeerde pellets

Als zakelijke klant stel je natuurlijk hoge eisen aan brandstoffen. Daarbij wil je kunnen vertrouwen op kwaliteit en het verbruik beperken. Koop je jouw pellets bij Comgoed, dan kun je er vanuit gaan dat aan al deze eisen wordt voldaan en profiteer je van de voordelen van gecertificeerde pellets:

 1. Gecertificeerde kwaliteit
  De pellets zijn gecertificeerd volgens ENplusA1, DIN+ en Better Biomass normen. Hierdoor kun je rekenen op consistente kwaliteit én duurzaamheid.
 2. Lage ecologische voetafdruk
  Houtpellets van Comgoed zijn afkomstig aan duurzaambeheerde bossen en zijn daardoor CO2 neutraal. De bossen zijn een beschermd en gezond leefgebied voor plant en dier.
 3. Efficiënte verbranding
  Minder afval, lagere kosten. Dat zijn zekerheden wanneer je gecertificeerde pellets koopt. Door de juiste persing met hoge dichtheid branden de pellets lang, is er nauwelijks roetvorming en voorkom je een slechte invloed op de installatie.
 4. Betrouwbare levering
  Als geen ander begrijpen we hoe belangrijk een consistente aanvoer is. Daarom zorgen wij voor een betrouwbare en tijdige levering, zodat je niet zonder komt te zitten.
 5. Advies van deskundige
  Afhankelijk van het type verwarmingssysteem, maak je de keuze welke pellets de juiste zijn om te kopen. Onze deskundige adviseurs helpen je graag om de juiste keuze te maken en zo de voordelen van pellets optimaal te benutten.

Certificeringen voor pellets

Kwaliteit is voor ons het allerbelangrijkste. Daarom zijn alle pellets die bij Comgoed te koop zijn gecertificeerd. Maar wat betekenen deze certificeringen precies? We leggen het graag uit.

 • ENplusA1
  Deze certificering staat voor premium kwaliteit en lage emissie. Dat zorgt ervoor dat de pellets voldoen aan de hoogste normen in de industrie.
 • DIN+
  Deze Duitse certificering toont aan dat de pellets voldoen aan strenge technische specificaties en milieunormen.
 • Better Biomass
  Een Better Biomass certificering geeft aan dat de grondstoffen afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen. Zo kun je erop vertrouwen dat de ecologische voetafdruk minimaal is.

Pellets koop je natuurlijk bij Comgoed

Het team van Comgoed streeft er dagelijks naar om de beste kwaliteit houtpellets te vinden en te koop aan te bieden aan onze klanten. Of je nu een zakelijke klant bent op zoek naar een duurzame brandstof of een particuliere klant die zijn woning wil verwarmen met milieuvriendelijke energie.
Bij Comgoed vind je alleen gecertificeerde producten van de hoogste kwaliteit, met een duurzame benadering en natuurlijk de betrouwbare service die je al 25 jaar van ons gewend bent. Als particulier bestel je jouw houtpellets via www.comfortpellets.nl. Als zakelijke klant neem je contact met ons op via de chat, het contactformulier hieronder, telefonisch of Whatsapp. Heb je vragen of wil je graag advies? Ook dan staat ons team voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden. Dus wacht niet langer en bestel vandaag nog uit onze ruime voorraad.

02

Neem contact op

Contact via de telefoon
+31(0)187 65 00 04

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen

  Meststoffen

  X Sluiten

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen

  Meststoffen