Duurzaam verwarmen met pelletkorrels

Pelletkorrels, of ook wel houtpellets, is een compacte vorm van brandstof voor duurzame warmtebronnen. Omdat ze worden gemaakt van houtafval en in korrels worden samengeperst, hebben ze een hoge warmteopbrengst. Of het nu gaat om het verwarmen van een bedrijfshal, kantoorpand of een woning, pelletkorrels zijn dé warmtebron van de toekomst! Ontdek de voordelen en toepassingen van pelletkorrels, zowel voor zakelijk als particulier gebruik.

Scroll voor meer
01

Zakelijk gebruik van pelletkorrels

Binnen bedrijven worden pelletkorrels gebruikt voor verschillende toepassingen. Enkele van de meest voorkomende toepassingen zijn:

 • Industriële verwarming
  Fabrieken en productie-installaties profiteren van pelletkorrels voor industriële verwarmingssystemen. Omdat pelletkorrels altijd dezelfde afmetingen hebben én een hoge energiedichtheid, is dit een efficiënte keuze die ook nog eens kostenbesparend is.
 • Energiecentrales
  Voor steeds meer energiecentrales is het gebruik van pelletkorrels de belangrijkste bron van duurzame energieopwekking. Omdat pelletkorrels zijn gemaakt van schoon houtafval, wordt minder luchtvervuiling gegenereerd. Daardoor komen minder broeikasgassen vrij in vergelijking met fossiele brandstoffen. Pelletkorrels zijn hierdoor dan ook een milieuvriendelijker oplossing.
 • Landbouwbedrijven
  Kassen, stallen en droogruimtes worden steeds vaker verwarmd met pelletkachels of een centrale pelletverwarmingsinstallatie. Dat zorgt voor een comfortabelere omgeving voor dieren én gewassen, waardoor de opbrengst uiteindelijk hoger wordt.
02

Particulier gebruik van pelletkorrels

Een pelletkachel zie je in steeds meer woningen terugkomen, en niet voor niets. Dit zijn de belangrijkste reden voor deze switch:

 • Verwarming van de woning
  Waar voorheen de traditionele cv-ketel de hoofdverwarming was, zien we dat deze steeds meer wordt vervangen door een pelletkachel. Pelletkorrels vormen namelijk een uitstekend alternatief voor gas als brandstof. De kachels kunnen vaak automatisch worden aangestuurd en de meest geavanceerde modellen kunnen zelfs als centrale verwarming fungeren. Daarnaast zijn de haarden populair vanwege hun estetische waarde.
 • Milieuvriendelijk
  Steeds meer mensen hechten veel waarde aan duurzaamheid en milieu. Wetende dat pelletkorrels worden gemaakt van het houtafval uit duurzaam geteelde bossen, is het voor veel mensen de belangrijkste reden om de overstap te maken. Het stoken met pelletkorrels is zelfs CO2 neutraal, omdat de uitstoot van CO2 bij verbranding gelijk is aan de opname van de bomen tijdens de groei.
 • Financiële keuze
  Hoewel de aanschaf en installatie van een pelletkachel natuurlijk een investering is, is het verwarmen zelf een financiëel gunstige keuze. Zeker met de stijgende en wisselende gasprijzen van de laatste tijd, zijn pelletkorrels flink voordeliger.
03

Voordelen van pelletkorrels

Pelletkorrels kennen veel voordelen, waarvan de belangrijkste natuurlijk duurzaamheid is. Het houtafval wordt niet meer weggegooid, maar gebruikt om woningen en bedrijfsgebouwen te verwarmen. De pelletkorrels worden onder hoge druk samengeperst, wat ervoor zorgt dat ze een flinke energiedichtheid hebben. Het duurt dus lang voor de korrels zijn opgebrand, waardoor ze lang warmte afgeven.

Zeker wanneer de pelletkorrels in een handzame zak zitten, is het eenvoudig om de kachel bij te vullen wanneer de voorraadbak leeg dreigt te raken. De kachel zelf is eenvoudig te regelen, zo kan de temperatuur worden ingesteld en wordt automatisch de aanvoer hierop afgesteld.

Pelletkorrels bestellen

Ga jij voor duurzaamheid en verwarmen met pelletkorrels? Of het nu gaat om zakelijk of particulier gebruik, Comgoed is dé plek waar jij de hoogste kwaliteit pelletkorrels besteld in de juiste hoeveelheid.

Voor zakelijke bestellingen kan worden gekozen voor levering in bulk, bigbags of pellets. Bestellen doe je eenvoudig via de chatfunctie rechts in beeld, telefonisch, per e-mail of Whatsapp. Onze eigen chauffeurs leveren de pelletkorrels in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. Betrouwbaar en snel, zoals de vaste klanten dat al jaren gewend zijn van Comgoed.

Particuliere bestellingen kunnen via de webshop Comfortpellets.nl worden gedaan. Eenvoudig en binnen enkele dagen geleverd, zodat je er warm bij zit.

Heb je vragen over de verschillende typen pelletkorrels, of andere vragen, dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Telefonisch of via onderstaand formulier.

04

Neem contact op

Contact via de telefoon
+31(0)187 65 00 04

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen

  Meststoffen

  X Sluiten

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen

  Meststoffen