Goedkope houtpellets als duurzame energiebron

Het bepalen van de juiste prijs/kwaliteitverhouding van houtpellets is cruciaal voor bedrijven die streven naar efficiënte en duurzame verwarming. Bij Comgoed ligt de focus niet alleen op het bieden van goedkope houtpellets, maar op het leveren van een product dat een optimale balans tussen prijs en kwaliteit garandeert. Kies je voor de goedkoopste variant of kijk je verder en ga je voor de langdurige voordelen van gecertificeerde houtpellets? Op de lange termijn zijn deze namelijk altijd voordeliger. We vertellen je graag waarom.

Scroll voor meer
01

Goedkope vs. gecertificeerde houtpellets

Een evenwichtige keuze in houtpellets

Verwarm je als bedrijf met een pelletkachel, dan kies je idealiter voor gecertificeerde houtpellets. Natuurlijk is de prijs hierbij belangrijk. Dat niet alle houtpellets gelijk zijn, dat mag duidelijk zijn. Niet-gecertificeerde houtpellets kunnen verontreinigingen bevatten en hebben vaak een minder efficiënte verbranding. In dat geval zijn goedkope houtpellets alsnog de duurdere keuze, omdat je meer pellets nodig hebt om dezelfde resultaten te bereiken.

Gecertificeerde vs. niet-gecertificeerde houtpellets

In vergelijking met goedkope, niet-gecertificeerde houtpellets bieden de kwalitatieve, gecertificeerde houtpellets een duurzame en verantwoorde optie voor bedrijven die kiezen voor een milieuvriendelijke manier van verwarmen. Om gecertficeerde houtpellets te kunnen produceren, moet worden voldaan aan strenge normen en keurmerken, zoals het hoogste rendementskeurmerk EN Plus A1, het Duitse DIN+ keurmerk en het gegarandeerd duurzame Better Biomass keurmerk. Kies je voor houtpellets met deze certificeringen, dan is een constante en efficiënte verbranding gegarandeerd. Net als dat je erop kunt vertrouwen dat het hout dat is gebruikt afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.

Niet-gecertificeerde houtpellets zijn weliswaar vaak goedkoop, maar komen ook met een aantal risico’s en nadelen.

 • Het hout is niet afkomstig uit duurzaam beheerde bossen
 • Het hout kan verontreinigingen en onzuiverheden bevatten
 • De verbranding is vaak minder efficiënt
 • De uitstoot van fijnstof is vaak vele malen hoger.

Daarnaast heeft het gebruik van goedkope, niet-gecertificeerde houtpellets ook nadelen voor de kachelinstallatie. Zo kan schade aan de pelletkachel ontstaan, zijn de onderhoudskosten hoger en heeft dit een negatieve impact op het milieu. Comgoed raadt daarom altijd aan om te kiezen voor gecertificeerde houtpellets en niet te kiezen voor de goedkoopste optie.

Beste prijs/kwalititeit verhouding

Natuurlijk wil je niet teveel betalen voor de houtpellets. Het zoeken van de beste prijs/kwalitiet verhouding kan dan ook een lastige uitdaging zijn. Bij Comgoed kun je erop vertrouwen dat je goedkoop gecertificeerde houtpellets kunt kopen. Zo weet je zeker dat de verbranding efficiënt is en de negatieve gevolgen voor gezondheid en milieu minimaal zijn.
De juiste prijs/kwaliteitverhouding is cruciaal voor bedrijven die streven naar efficiëntie en verduurzaming. Kies voor Comgoed en ervaar zelf de voordelen van hoogwaardige verwarming.

Gemak en snelheid: levering op maat

Kies je als bedrijf voor de goedkoopste houtpellets of voor de beste prijs/kwaliteit? Bij Comgoed kun je niet alleen vertrouwen op de beste gecertificeerde houtpellets, je vindt ze hier aantrekkelijk geprijsd. En dat niet alleen, bestel je jouw goedkope gecertificeerde houtpellets in bulk of bigbag? Dan kun je rekenen op ons eigen transport dat de houtpellets snel en betrouwbaar levert. Ook particulieren kunnen bij ons terecht voor houtpellets in zakken van 15 kilogram. Kijk op www.comfortpellets.nl voor meer informatie en bestellingen.

Heb je vragen of wil je meer weten over de hoogwaardige, gecertificeerde houtpellets van Comgoed? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaand formulier. We adviseren je graag.

Pellets voor pelletkachel
02

Neem contact op

Contact via de telefoon
+31(0)187 65 00 04
nu online

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen

  Meststoffen

  X Sluiten

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen

  Meststoffen