Champignon mest: dé krachtpatser voor de vruchtbaarste bodem

Heb je al kennis gemaakt met champignon mest? Als vakspecialist weet je als geen ander hoe belangrijk het is om de bodem in topconditie te houden. Champignon mest is dé krachtpatser bij uitstek voor je bodemkwaliteit. Ook niet onbelangrijk: champost is duurzaam en organisch. Twéé vliegen in één klap dus! Lees snel verder en ontdek alles wat je moet weten over deze bodemverrijker.

 

Scroll voor meer
01

Wat is champignon mest precies?

Bij het kweken van champignons blijft afval over, dat daarna niet meer bruikbaar is voor de teelt. Dat afval bestaat onder meer uit paarden- en kippenmest, kalk, schuimaarde en stro. Door deze organische afvalstoffen te composteren, ontstaat een rijke meststof. Het proces om te composteren kan wel enkele maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden. Champignon mest zit boordevol mineralen, waaronder kalium en fosfor. Precies dié mineralen die ervoor zorgen dat planten harder groeien.

02

Ontdek deze 9 voordelen van champignon mest

Door champignon mest te gebruiken als bodemverrijker, profiteert de bodem van veel voordelen.

 1. Vocht vasthouden
  Meng champignon mest met de bestaande bodem en zorg voor een bodemstructuur waarin vocht wordt vastgehouden en gereguleerd. Zo hebben de wortels van planten een goede vocht voorraad, die ze nodig hebben om te kunnen groeien. Vooral bij klei- en zandgrond profiteer je maximaal van zowel de drainage als de verhoogde capaciteit om vocht vast te houden. Zeker met de droge zomers van de laatste jaren is dit een niet te onderschatten voordeel.
 2. Voorkomen van ziekten
  Champignon mest zit boordevol micro-organismen die de bodem in de best mogelijke gezondheid brengen. Ook wordt hierdoor voorkomen dat planten ziekten krijgen en als gevolg daarvan afsterven.
 3. Voedingsstoffen
  Essentiële voedingsstoffen zoals fosfor, stikstof, kalium en calcium bevorderen de groei van planten. In champost vind je al deze voedingsstoffen terug, waardoor je de bodem enorm kunt verrijken.
 4. Stabiele pH-waarde
  De lichtzure champignon mest zorgt ervoor dat de pH-waarde van de bodem gereguleerd kan worden. Afhankelijk van de behoefte van de planten, kun je meer of minder champost toepassen om zo de ideale zuurtegraad te bereiken.
 5. Werkt tegen onkruid
  Door het hoge gehalte stikstof in champignon mest, wordt onkruid verstikt waardoor dit niet goed meer kan groeien. Waar planten een duidelijke voorkeur hebben voor luchtige grond, kunnen onkruidzaden hier geen basis vinden om te groeien.
 6. Circulair en duurzaam
  Champignon mest wordt geproduceerd van afval uit de campignon teelt. Dit zou anders wordt weggegooid. Champost is dan ook een duurzame keuze en een volledig organische bodembemester.
 7. Relatief voordelig
  Door de ruime verkrijgbaarheid is champost relatief goedkoop. Niet alleen pluk je dan ook de vruchten van alle voordelen, maar is de keuze voor champignon mest ook nog eens budget vriendelijk.
 8. Breed inzetbaar
  Om welke soort beplanting het ook gaat, de voordelen van champignon mest zijn altijd van toepassing. Zowel voor hoveniers of groenvoorziening maar ook land- en tuinbouw, fruitteelt, akkerbouw of groenteteelt.
 9. Lange werking
  Gebruik je champost van hoge kwaliteit? Dan breng je veel organische stoffen in de bodem. Zelf na een jaar is hiervan nog 60% over. Hierdoor blijft ook het vochtvasthoudend vermogen lang aanwezig, dat wordt namelijk positief beïnvloedt door de organische stoffen die in de bodem zitten.
03

Het gebruik van champignon mest

Nu je de voordelen van champignon mest kent, is de volgende stap natuurlijk om te weten hoe je dit kunt toepassen. Wil je vooral onkruid tegengaan? Dan pas je champost toe als bodembedekker. Onkruid kan zich dan niet vestigen. Is het voornaamste doel het verrijken van de bodem voor een betere plantengroei, dan meng je de champignon mest met de bestaande grond. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om zowel de grond te mengen en een laag bovenop te strooien zodat je van alle voordelen kunt profiteren.

04

Topkwaliteit champost van Comgoed

Als professional in jouw vakgebied weet je als geen ander hoe belangrijk het is om goed voor de bodem te zorgen en zo te zorgen voor een betere opbrengst. Met champignon mest heb je een krachtig hulpmiddel in handen om de gezondheid en groei van gewassen en planten te optimaliseren.

Profiteer van alle voordelen van deze veelzijdige meststof voor vrijwel alle gewassen. Ga vandaag nog aan de slag met champignon mest en ervaar zelf de invloed van een gezonde bodem. Vraag direct een offerte aan en bestel champignon mest in bulk. Onze eigen chauffeurs zorgen ervoor dat je jouw planten en gewassen snel de voeding kunt geven die ze verdienen. Liever eerst een advies aanvragen? Ook dan ben je bij Comgoed aan het juiste adres. Neem contact op en plan direct een afspraak in.

05

Neem contact op

Contact via de telefoon
+31(0)187 65 00 04
nu online

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen

  Meststoffen

  X Sluiten

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen

  Meststoffen