Biomassa van Comgoed – duurzame energie van morgen

Dat de verbranding van fossiele grondstoffen beperkt moet worden, is een feit. De overgang van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energie wordt onderstreept door de energietransitie. Gelukkig zijn er alternatieven in de vorm van biomassa. Comgoed levert vier soorten biomassa: kachelsnippers, afvalhout, houtpellets en gesnipperd & geshredderd vershout.

Scroll voor meer
01

Duurzame energie van morgen

Iedereen is het erover eens dat de verbranding van fossiele grondstoffen zoals steenkool, gas en olie beperkt moet worden. Want het heeft impact op ons klimaat. Gelukkig zijn er alternatieven in de vorm van biomassa, beter bekend als hout. Biomassa van Comgoed is specialist in deze duurzame energie van morgen.

De noodzaak van de overgang van fossiele brandstoffen naar hernieuwbareenergie wordt onderstreept door de energietransitie. Dit dwingt organisatiesen bedrijvenom hun energie- en warmtevoorziening te verduurzamen. En zo de klimaatverandering binnen de perken te houden. Biomassa helpt daarbij.

CO2-neutraal met biomassa

Biomassa is een verzamelnaam voor het biologisch afbreekbare gedeelte van organisch materiaal. Denk aan hout, gft-afval en plantaardige olie. Energie uit biomassa wordt opgewekt door verbranding. Hierbij komt CO2(koolstofdioxide) vrij – net als bij fossiele energie – maar de natuurlijke CO2-kringloop is hierbij veel korter. Door de aanplant van nieuwe bomen wordt het vrijkomende gas weer opgenomen. Stoken met biomassa is dus CO2-neutraal.

Voor iedere installatie het juiste product

Comgoed Biomassa levert vier soorten biomassa: kachelsnippers, afvalhout, houtpellets en gesnipperd & geshredderd vershout. Gecertificeerde kwaliteitsproducten, afgestemd op uw specifieke installatie. Niet voor niets kiezen grote industriële biomassacentrales voor Comgoed Biomassa. Maar ook private gebruikers van semi-industriële kachels zoals boeren, tuinders, zwembaden, sauna’s, scholen en mkb-bedrijven stoken groen met biomassa van Comgoed.

Hoge kwaliteit en gegarandeerd duurzaam

Als specialist is Comgoed Biomassa gecertificeerd. Zo hebben onze houtpellets het hoogste rendementskeurmerk ENPlusA1 en zijn onze kachelsnippers en verse biomassa Better Biomass-gecertificeerd. Kortom: met Comgoed Biomassa bent u verzekerd van een hoogwaardig product. Daarbij is van al onze producten de herkomst bekend, waardoor u gegarandeerd duurzaam hout ontvangt van betrouwbare kwaliteit.

Vandaag gebeld, morgen in huis

Wij leveren snel, dankzij eigen transport. Vandaag gebeld is morgen in huis. In Nederland, België én Duitsland. En door onze leveringsgarantie zit uw installatie nooit zonder brandstof.

Goed om te weten: vanaf 3.500 m3gasverbruik per jaar is stoken op biomassa al voordeliger.

Minder storingen door het juiste biomassaproduct?

Minder storingen door het juiste biomassaproduct in de juiste maat? Bel 0187-650 004 voor een vrijblijvende inspectie van uw installatie.

Biomassa van kachelsnippers

Als een van de marktleiders levert Comgoed Biomassa kachelsnippers op maat, passend bij uw installatie. Van A-houtsnippers en vers natuurhout tot gedroogde houtsnippers en geshredderd groen. Als specialist weten wij dat de juiste combinatie van product en kachel voor het hoogste rendement zorgt. Met andere woorden: een lagere energierekening, minder storingen en een schoner verbrandingsproces.

Onze kachelsnippers komen van gehakseld snoeihout dat vrijkomt bij het rooien van bomen tijdens onderhoud van bossen en groenvoorzieningen in de Benelux. Of van gesnipperde zuivere pallets en balken. Al onze kachelsnippers zijn schoon, onbehandeld, ontdaan van metalen, gecertificeerd en hebben een laag asgehalte.

Biomassa van afvalhout

Rest- en afvalhout wordt effectief ingezet als voordelige en schone brandstof voor grote biomassa-installaties in binnen- en buitenland. Comgoed Biomassa levert afvalhout als biomassabrandstof voor duurzame energieopwekking, maar ook als hoogwaardige grondstof voor de houtverwerkende industrie. In drie verschillende kwaliteitsklassen: A-hout, B-hout en C-hout. En in elk gewenst formaat.

Levering op locatie

Al ons gezuiverde afvalhout leveren wij in bulk op locatie. Ons doel: met maatwerk uw prestaties verhogen door het juiste product op het juiste tijdstip en op de juiste plaats te leveren. Elke dag weer.

Biomassa van houtpellets

Houtpellets zijn cilindervormige houtkorrels van samengeperst schoon hout. Een natuurlijk, milieuvriendelijk en duurzaam product. Stoken op houtpellets is voor bedrijven en instellingen een goedkoop alternatief. Steeds meer organisaties stappen over naar deze milieuvriendelijke en kostenbesparende verwarmingsmethode. Comgoed Biomassa is dé specialist in de levering van houtpellets. Als brandstof voor biomassakachels of voor gebruik als kattenbakkorrels of strooisel op manegebodems.

Afhalen of bezorgen

Alles is mogelijk: van afhalen tot levering in bulk, big bags van 1.000 kilo of pallets met zakken à 15 kilo. Wij leveren snel, dankzij eigen transport. En we hebben altijd veel voorraad.

Biomassa van biomateriaal

Comgoed Biomassa loopt graag voorop in het hergebruik van materialen. Want in onze opvatting heeft alles waarde en is alles opnieuw te gebruiken. Ook grote boomstobben en grof groen zetten wij in als biomassa, bijvoorbeeld als effectieve biologische geurfilter bij water- en luchtzuiveringsinstallaties. Of in de agro- en chemische industrie.

Biologische geurfilter op maat

Comgoed Biomassa levert biomateriaal in de door u gewenste specificaties. Wij geloven in maatwerk en denken met u mee over de juiste mengverhouding voor het beste resultaat. Op zo’n manier dat u zich kunt focussen op uw kernactiviteit.

Wilt u als particulier bestellen?

Geen enkel probleem. Kijk snel op www.biomassa-specialist.nl of www.comfortpellets.nl
03

Klantervaringen

Met de kennis van biomassa die Comgoed in huis heeft bleken zij een zeer waardevolle toevoeging voor ons project.

DES B.V

Meulendijks Deurne, verwarmt zijn varkensbedrijf middels een biomassakachel. Product: zuivere A-hout snippers. “Comgoed is een fijne partij om mee samen te werken; de houtsnippers lopen goed door de vijzel en ze leveren altijd snel”

Meulendijks Deurne

04

Transport Biomassa

Snel producten nodig? Dat is bij Comgoed geen probleem. Wij leveren snel het juiste product op elke locatie in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. Dankzij ons eigen transport met vaste, ervaren chauffeurs kunnen wij heel snel schakelen. Dit levert u alleen maar voordeel op.

Het komt goed met Comgoed

Met onze achttien moderne trucks kunnen wij u nog beter van dienst zijn. Zo beschikken onze trekkers met walking floors en containerwagens met haakarmsysteem over een eigen weegsysteem. Of het nu gaat om grote volumes of kleine zendingen uw producten zijn bij ons in professionele handen. Onze betrokken chauffeurs weten wat voor u belangrijk is en handelen daarnaar. Met als uitgangspunten: veilig vervoer en afspraak is afspraak.

Transport compost

 • Eigen transport: gratis levering binnen 24 uur
 • Door heel Nederland
05

Neem contact op

Contact via de telefoon
+31(0)187 65 00 04
nu online

  Comgoed Biomassa BV
  Oudelandsedijk 4, 3247 LJ Dirksland | BTW: NL851231652B01 | KvK: 54259134 | IBAN: NL04INGB0005301774 | Bic. INGBNL2A

  Comgoed Transport BV
  Oudelandsedijk 4, 3247 LJ Dirksland | BTW: NL810882000B01 | KvK: 22032328 | IBAN: NL56INGB0008371761 | Bic. INGBNL2A

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen

  Meststoffen

  X Sluiten

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen

  Meststoffen