Betere bodemgezondheid met organische mest

Als agrariër, tuinbouwer of hovenier begrijp je het belang van gezonde, vruchtbare bodems voor het kweken van gewassen of het creëren van prachtige landschappen. Organische mest is dé sleutel tot het realiseren van je groene dromen! Maar wat maakt organische mest nu zo speciaal? En waarom zou je het verkiezen boven kunstmest?

Scroll voor meer
01

Wat is organische mest?

Organische mest is jouw groene bondgenoot voor een hogere oogstopbrengst én een gezondere planeet. In tegenstelling tot kunstmest, die de bodem uitput en schadelijke stoffen lekt, voedt organische mest jouw bodem op natuurlijke wijze. Dat betekent minder vervuiling en meer voedingsstoffen voor je gewassen. Win-win!

Organische mest is een natuurlijk product dat wordt verkregen uit organische materialen zoals compost, dierlijke mest, groenbemesters en organische mestkorrels. Deze materialen zijn afkomstig van plantaardige of dierlijke bronnen en worden gebruikt om de bodem te voeden en te verbeteren.

Compost wordt bijvoorbeeld gemaakt van organisch afval zoals tuinafval, groente- en fruitresten, en bladeren, die worden afgebroken door micro-organismen tot een rijke, voedzame humus. Dierlijke mest komt van dieren zoals koeien, kippen of paarden, en bevat voedingsstoffen zoals stikstof, fosfor en kalium. Groenbemesters zijn planten die op het veld worden geteeld en later ondergeploegd om organisch materiaal aan de bodem toe te voegen.

02

Verbeter de bodem met organische mest

Organische mest verbetert de bodem op verschillende manieren. Zo voegt het organische stof toe aan de bodem, wat essentieel is voor het behoud van een goede bodemstructuur en het vasthouden van vocht. Daarnaast levert organische mest voedingsstoffen, zoals stikstof, fosfor en kalium, die essentieel zijn voor de groei en ontwikkeling van planten. Deze voedingsstoffen worden langzaam vrijgegeven naarmate de organische materialen afbreken, waardoor ze geleidelijk beschikbaar komen voor de planten en de kans op overbemesting en uitspoeling wordt verminderd. Ten slotte stimuleert organische mest de activiteit van bodemorganismen, zoals wormen en bacteriën, die bijdragen aan een gezonde bodemecologie en de afbraak van organisch materiaal bevorderen.

Organische mest vs. kunstmest

Het gebruik van organische mest kent vele voordelen ten opzichte van kunstmest, waar je van kunt profiteren. Let er wel op dat de voordelen het beste worden benut bij hoogwaardige organische mest.

 • Langdurig effect
  Waar kunstmest snel zijn werking verliest, blijft organische mest langdurig voedingsstoffen vrijgeven, waardoor je gewassen constant kunnen groeien en bloeien.
 • Beter voor de bodem
  Organische mest verbetert niet alleen de voeding van je gewassen, maar ook de structuur en het vochtgehalte van de bodem. Je gebruikt namelijk natuurlijke restmaterialen, die beter kunnen worden opgenomen en afgevoerd. Dat betekent gezondere planten en minder watergebruik.
 • Milieuvriendelijk
  Door te kiezen voor organische mest, draag je bij aan een duurzamere landbouwpraktijk. Geen schadelijke chemicaliën, maar pure, natuurlijke voeding voor je bodem en gewassen.
03

Advies op maat

Om het meeste uit je bodem te halen, is het verstandig om een deskundig advies te vragen bij je keuze voor organische bemesting. Onze deskundige accountmanagers staan voor je klaar om je te begeleiden bij elke stap van het proces. Van het kiezen van de juiste meststoffen tot het toepassen ervan op je land, wij bieden advies op maat dat bij jouw specifieke behoeften past. Zo profiteer je optimaal van de voordelen en kun je een hogere opbrengst verwachten.

Snelle levering, gegarandeerd succes

Met ons eigen transportteam garanderen we snelle levering van jouw organische meststoffen. Binnen 48 uur staan ze bij jou op de stoep, klaar om je bodem te voeden en je gewassen te laten groeien als nooit tevoren.

Kortom, organische mest is dé sleutel tot een gezonde bodem, bloeiende gewassen en een duurzame toekomst. Maak vandaag nog de overstap en ontdek zelf het verschil met Comgoed!

04

Neem contact op

Contact via de telefoon
+31(0)187 65 00 04
nu online

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen

  Meststoffen

  X Sluiten

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen

  Meststoffen