Uw houtsnippers snel in huis? Comgoed zorgt ervoor

Het klimaat is een hot topic, het heeft veel te verduren. De samenleving gebruikt meer en meer fossiele brandstoffen en dat laat zijn sporen na. De afgelopen decennia zien we gelukkig een bewustwording die ervoor heeft gezorgd dat we steeds meer milieuvriendelijke, duurzame alternatieven zijn gaan gebruiken. Stoken met biomassa, zoals houtsnippers, is een alternatief dat een veel lagere impact heeft op het milieu. Sterker nog: als je kiest voor houtsnippers met keurmerk, is het zelfs klimaatneutraal. Ben je op zoek naar een betrouwbare leverancier van hoogwaardige houtsnippers voor jouw agrarische of industriële onderneming? Bij Comgoed ben je aan het juiste adres. Wij zorgen voor een snelle levering van topkwaliteit houtsnippers. Ontdek hoe houtsnippers jouw bedrijf kunnen helpen bij het behalen van duurzaamheidsdoelen en kostenreductie.

 

 

Scroll voor meer
01

Klimaat bewust stoken met houtsnippers 

De impact van fossiele brandstoffen op het milieu is enorm. Voor zakelijke gebruikers zoals agrariërs en industriële bedrijven biedt het stoken met biomassa, zoals houtsnippers, een veel duurzamer alternatief. Bij het verbranden van houtsnippers wordt aanzienlijk minder koolstofdioxide uitgestoten dan bij het gebruik van fossiele brandstoffen. Bovendien is de CO2-kringloop bij het verbranden van natuurlijke materialen veel korter. Dit betekent dat stoken met houtsnippers vrijwel klimaatneutraal is, aangezien de vrijgekomen CO2 snel wordt opgenomen door nieuwe bossen die worden aangeplant.

Verschillen tussen houtsnippers en houtpellets voor toepassing in bedrijven

Voor zakelijke toepassingen zijn zowel houtsnippers als houtpellets populaire keuzes. Hier zijn de belangrijkste verschillen die relevant zijn voor jouw bedrijfsvoering:

Houtsnippers:

 • Vers natuurhout
 • Strakke randen, die niet rafelen
 • Constante kwaliteit en afmeting
 • Gedroogd hout, minimale rookontwikkeling voor een schonere verbranding
 • Exacte samenstelling afhankelijk van het seizoen
 • Aanschaf kachel relatief voordelig
 • Veel verschillende toepassingen:
  • Brandstof in kachels
  • Substraat in tuinbouw
  • Bodembedekker tegen onkruid op tuin-en wandelpaden

Houtpellets:

 • Samengeperst hout 
 • Droog materiaal, schone verbranding, laag asgehalte
 • Hoge dichtheid, lange brandduur
 • Hogere kosten, prijzig in aanschaf
 • Verschillende toepassingen:
  • Brandstof in kachels
  • Kattenbakkorrels
  • Strooisel op manegebodems of agrarische toepassingen

Samenstelling en kwaliteitsborging

Comgoed werkt alleen met de beste kwaliteit biomassa als basis voor de diverse brandstoffen. Al het gebruikte hout is schoon en goed gedroogd voor het in de houtshredder wordt verwerkt tot houtsnippers. Dit garandeerd een schone verbranding met minimale rookontwikkeling tijdens het branden. Als gevolg daarvan is ook het asgehalte na verbranding laag. Hierdoor brandt je ketel efficiënter én wordt de levensduur ervan flink bevorderd. 

Het vochtpercentage en de samenstelling van het fijn organisch materiaal kan per seizoen verschillen, afhankelijk van het aanbod in de markt. Comgoed biedt daarom houtsnippers in diverse kwaliteitsklassen, zodat er altijd een geschikte klasse is voor jouw kachel. 

De juiste harmonie hierin is namelijk essentieel voor het behalen van het hoogste rendement. En uiteindelijk is dat het beste voor zowel je bedrijf als het milieu.

Advies van onze specialisten

Heb je advies nodig over het gebruik van houtsnippers in jouw ketels of wil je het beste rendement behalen uit het gebruik van biomassa? Ons team van specialisten staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het vinden van de beste oplossing voor je bedrijf. Wil je direct houtsnippers bestellen? Onze eigen chauffeurs leveren gratis en binnen 24 uur in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland.

Voor agrariërs en industriële bedrijven bieden wij maatwerkoplossingen die aansluiten bij jouw specifieke behoeften en bedrijfsprocessen. Neem contact op met Comgoed en ontdek hoe onze houtsnippers jouw bedrijf kunnen helpen bij het bereiken van duurzaamheidsdoelen en kostenreductie.

Als particulier houtsnippers bestellen? Ook dat is natuurlijk mogelijk.
Via onze particuliere website Biomassa Specialist helpen wij je graag verder.

02

Neem contact op

Contact via de telefoon
+31(0)187 65 00 04

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen

  Meststoffen

  X Sluiten

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen

  Meststoffen