Houtchips: 4 manieren om toe te passen

Duurzaamheid, een veel gehoorde term in alle onderdelen van de samenleving. Met alles dat er gaande is in de wereld, zijn mensen steeds meer bezig met duurzaamheid.
Biomassa is daar een goed voorbeeld van. Resthout dat overblijft, maar ook juist snelgroeiend hout in speciaal daarvoor beheerde bossen. Houtchips, of houtsnippers, zijn een duurzaam product dat verschillende toepassingen kent.

Scroll voor meer
01

Ontdek de toepassingen van houtchips

Houtchips zijn een veelzijdig product dat op meerdere manieren kan worden gebruikt.

 1. Brandstof
  Houtchips zijn een veel gebruikt product als brandstof voor een kachel. Met het oog op de energietransitie, is het belangrijk om het gebruik van fossiele brandstoffen terug te dringen. Daarvoor in de plaats genieten hernieuwbare brandstoffen duidelijk de voorkeur.
 2. In de tuin
  Bent u op zoek naar een mulch voor de bodem van de tuin? Ook daarvoor zijn houtchips een geweldige keuze. Niet alleen zijn deze decoratief, ook vormen ze een beschermlaag voor de bodem. Zowel tegen uitdroging, wind en kou.
 3. Valdemping
  Een laag van zo’n 30cm houtchips onder speeltoestellen vormt een uitstekende valdemping. Mocht een kindje een val van bijvoorbeeld een klimrek maken, dan komt deze zacht terecht op de houtchips.
 4. Grondstof
  Voor de productie van bijvoorbeeld spaanplaat kunnen houtchips worden gebruikt als basismateriaal.

 

Better biomass

Zijn houtchips echt duurzamer? Het eenvoudige antwoord is: jazeker.
Fossiele brandstoffen zijn een bron die uitgeput kan worden. Er komt een moment dat er geen nieuwe fossiele brandstoffen meer gewonnen kunnen worden. Het aangroeiproces van deze bronnen kost miljoenen jaren.

Houtchips vallen onder de hernieuwbare energie of grondstoffen. Hout groeit namelijk vrij snel, zeker in bossen die speciaal daarvoor worden ontwikkeld en beheerd.
Onze houtchips zijn een samengestelde mix van snoeihout resten, die overblijven bij het rooien en onderhoud van bossen en plantsoenen in de Benelux. Maar ook gesnipperd schoon hout is opgenomen in de mix. De houtchips zijn gecertificeerd volgens Better Biomass. Dat houdt in dat het hout voor de houtchips of duurzame wijze zijn verkregen én verwerkt.

Houtchips in bulk, big bag of kleinere hoeveelheden

Afhankelijk van de toepassing van houtchips, bepaalt u welke hoeveelheden u nodig heeft. Gaat het om brandstof voor een kachel in bijvoorbeeld een tuinderij, veehouderij of industrie? Dan kiest u voor bulk, zodat u weer even vooruit kunt met de voorraad. Onze eigen transporteurs leveren de houtchips binnen 24 uur binnen de Benelux.
Minder houtchips nodig? Bestel dan een big bag. Ook deze wordt bij u bezorgd.

Bestelt u als particulier? Dan kunt u natuurlijk ook kleine hoeveelheden bestellen via www.comfortpellets.nl.

Interesse in één van onze andere biomassa producten? Neem dan zeker even contact op met een van onze specialisten.

02

Neem contact op

Contact via de telefoon
+31(0)187 65 00 04
nu online

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen

  Meststoffen

  X Sluiten

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen

  Meststoffen