Groencompost: altijd hoge kwaliteit bij Comgoed

Groencompost is het eindproduct van de compostering van uitsluitend groenafval uit tuinen en andere groene gebieden zoals parken en natuurgebieden. Groencompostering gebeurt in de open lucht in lange composthopen van circa vier meter hoog. Deze bodemverbeteraar is universeel toepasbaar, ook in bijvoorbeeld de biologische landbouw.

Scroll voor meer
01

Groencompost

Regelmatig krijgen we bij Comgoed groenafval aangeleverd. Dit groenafval wordt eerst verkleind met een hakselaar. Door het eerst klein te maken, wordt het composteringsproces versneld met behulp van de micro-organismen. Van het kleingemaakte afval worden vervolgens grote hopen gemaakt. We controleren regelmatig op het pH-gehalte en de vochtigheidsgraad van het composterende afval. Indien nodig benevelen we de hopen, zodat het materiaal voldoende vochtig blijft.

Tijdens het composteringsproces loopt de temperatuur in de hopen op tot wel 65 graden Celsius. Door de hoge temperatuur worden alle onkruidzaden en ziektekiemen onschadelijk gemaakt. We keren de hopen regelmatig de hopen om, zodat er extra zuurstof in de hopen kan binnendringen. Na zes tot acht maanden is het materiaal klaar om afgezeefd te worden. De compost wordt dan afgezeefd op de gewenste grootte. De delen die nog te grof zijn, doorlopen het proces weer van voorafaan. Zo is de groencompost van Comgoed altijd van de hoogste kwaliteit en biedt het een uitstekende bodemverbeteraar voor uw land.

Hoog organische-stofgehalte

Door de genoemde bestanddelen bevat groencompost een hoog organische-stofgehalte. De organische stoffen worden door de compost opgeslagen, totdat de planten op uw land deze stoffen nodig hebben door bijvoorbeeld uitdroging van de grond. Het natuurlijke compost dat Comgoed levert, is zoals genoemd afkomstig van een composthoop die alleen bestaat uit kwalitatief groenafval.

Groencompost kan tevens worden gebruikt bij een bodem waarvan de vruchtbaarheid is afgenomen door een gebrek aan natuurlijke organismen in de bodem. Dit soort compost staat namelijk bekend om de groeistimulering van de wortels van planten. Er zijn veel verschillende soorten groencompost te verkrijgen, maar het verschil in kwaliteit van het aanbod op de markt is groot. Comgoed heeft een composthoop die enkel hoge kwaliteit groenafval bevat. Kwaliteit is dus gegarandeerd.

Neem contact met ons op

Wilt u meer weten over groencompost of Comgoed zelf? Lees dan verder over onze ervaring, complete assortiment en streven. Als u meer wilt weten over compost bestellen, of champost, biomassa of grond- en reststoffen, neem dan contact op of bekijk de specifieke productpagina’s. Daar geven we alle informatie die u nodig heeft over het betreffende product. 

02

Neem contact op

Contact via de telefoon
+31(0)187 65 00 04

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen

  Meststoffen

  X Sluiten

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen

  Meststoffen