01

Compost als sleutel voor succes in boomkwekerijen

Boomkwekerijen staan voor unieke uitdagingen als het gaat om bodembeheer en bemesting. Met de gebruiksnormen voor stikstof en fosfaat die relatief laag zijn, kan bemesting op maat een complexe opgave zijn. Ontdek hoe Comgoed Compost een essentiële rol kan spelen in het optimaliseren van bodemgezondheid, het voldoen aan milieu-eisen en het verbeteren van de opbrengst in boomkwekerijen.

De uitdaging van stikstof en fosfaat

Boomkwekerijen worden geconfronteerd met de uitdaging van lage gebruiksnormen voor stikstof en fosfaat, wat de mogelijkheden voor bemesting op maat beperkt. Hier komt Comgoed Compost in beeld. Onze experts komen graag bij je langs om te informeren over de voordelen van compost en hoe het kan helpen bij het optimaliseren van de bodem zonder de normen te overschrijden.

Een duurzame keuze voor boomkwekerijen

Comgoed compost is niet zomaar compost; het is een duurzame oplossing die uw boomkwekerij naar een hoger niveau kan tillen. Door te investeren in onze gecertificeerde gft- en/of groencompost, maak je een weloverwogen keuze voor een gezonde bodem en een verhoogde opbrengst. Dus wacht niet langer en profiteer ook van de voordelen van compost voor jouw boomkwekerij.

 1.  Verhoging van organische stof
  Een gezonde bodem vereist voldoende organische stof om voedingsstoffen en water vast te houden. Comgoed Compost voegt op natuurlijke wijze organisch materiaal toe, wat de bodemstructuur verbetert en de basis legt voor welig groeiende bomen.
 2. Optimalisatie van mineralenbalans
  Een evenwichtige mineralenbalans is cruciaal voor een gezonde bodem. Onze compost draagt bij aan het bereiken van dit evenwicht, waardoor boomziekten en plagen minder kans krijgen. Dit resulteert niet alleen in gezonde gewassen maar vermindert ook de behoefte aan chemische bestrijdingsmiddelen.
 3. Waterbeheer
  Met de groeiende focus op milieubescherming is duurzaam waterbeheer essentieel. Comgoed Compost helpt de bodemstructuur te verbeteren, waardoor water efficiënter wordt vastgehouden. Met het oog op steeds droger wordende zomers, is dit onmisbaar voor de boomkwekerij. Daarnaast draagt dit bij aan het voldoen aan kwaliteitseisen voor grond- en oppervlaktewater.

Besparing en kwaliteit gaan hand in hand

Comgoed Compost is niet alleen een investering in bodemgezondheid, maar ook in kostenbesparing. Door de juiste toepassing van compost kunt u voldoen aan kwaliteitseisen voor water en tegelijkertijd uw budget beheren. Onze experts staan klaar om u te begeleiden bij het vinden van de ideale balans tussen duurzaamheid en kostenbesparing.

Profiteer van de voordelen van compost voor boomkwekerijen

Comgoed Compost is jouw partner in duurzaam bodembeheer voor boomkwekerijen. Door de juiste toepassing van gecertificeerde compost voldoe je niet alleen aan de strikte gebruiksnormen voor stikstof en fosfaat, maar profiteer je ook van een gezonde bodem en een verhoogde opbrengst. Maak vandaag nog de keuze voor Comgoed Compost en investeer in de toekomst van je boomkwekerij.

Naast hoogwaardige compost biedt Comgoed een breed scala aan aanvullende bodemproducten, waaronder grond, zand, turf, champost, verschillende mestsoorten, schors en mestkorrels. Deze producten vullen de voordelen van compost aan en bieden een allesomvattende oplossing voor uw boomkwekerij. Onze experts staan klaar om je te ondersteunen op weg naar duurzaam succes. Dus wacht niet langer en neem direct contact op via onderstaand contactformulier.

Efficiënt je bodem verbeteren voor gezondere bomen en planten?

Bel 0187-650 004 en vraag vandaag nog een bodemanalyse aan. Wij helpen je graag.
02

Neem contact op

Contact via de telefoon
+31(0)187 65 00 04

  Comgoed Compost BV
  Oudelandsedijk 4, 3247 LJ Dirksland | BTW: NL810882000B01 | KvK: 54258936 | IBAN: NL74INGB0005301775 | Bic. INGBNL2A

  Comgoed Transport BV
  Oudelandsedijk 4, 3247 LJ Dirksland | BTW: NL810882000B01 | KvK: 22032328 | IBAN: NL56INGB0008371761 | Bic. INGBNL2A

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen

  Meststoffen

  X Sluiten

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen

  Meststoffen