Compost prijs van Comgoed – dé bodemverbeteraar

Compost prijs opvragen? Dan ben je bij Comgoed aan het juiste adres. Een structureel gezondere bodem met volop voedingsstoffen voor uw gewassen: dát bereikt u namelijk – zonder kunstmest – met de hoogwaardige compost van Comgoed. Een juiste toepassing van dit product brengt uw bodem weer in topconditie. De basis wordt immers gevormd door natuurlijk organisch materiaal als waardevolle bodemverbeteraar.

Scroll voor meer
01

Wat is een goede compost prijs?

De compost van Comgoed is gemaakt van groen– en tuinafval. De tuincompost is 100% organisch en stimuleert het biologische leven in de bodem. Het gebruik van bodemproducten verdient zich dan ook zeker terug. We zijn een ervaren en professionele partner voor akkerbouwers, boomkwekers, glastuinbouwers, groenvoorziening, hoveniers, tuincentra, aannemers, bollenkwekers en groentetelers en weten wat er voor hen toe doet. Zo is ook de compost prijs van belang. Omdat iedere bodem anders is en andere aandacht behoeft, komen onze specialisten graag bij u langs voor een persoonlijk, op maat gemaakt advies. Zo kunnen we de huidige staat van de bodem het beste beoordelen en een gegronde prijsinschatting maken.

Voordelen van compost

Een goede compost prijs is dus afhankelijk van de kwaliteit van uw bodem en wat er zoal verbeterd moet worden. Met als doel: uw bodem oppeppen zodat die beter water, zuurstof en voedsel kan opslaan. We zetten dan ook graag alle voordelen van compost op een rij.

Hoog organische-stofgehalte

Met het verbouwen van gewassen put u de bodem uit. Ongemerkt haalt u telkens cruciale voedingsstoffen en organisch materiaal uit de bodem. Om uitputting en structuurverval te voorkomen, moet u de grond van nieuw organisch materiaal voorzien. Bodemproducten brengen organische stof in uw bodem, zodat uw gewassen optimaal kunnen groeien in een rijke, vruchtbare grond. Bij regelmatig ‘onderhoud’ profiteert u bovendien van een structureel hogere gewasopbrengst.

Verduurzaming

In de 21e eeuw is er niets zo belangrijk als verduurzaming. Bij de productie van compost worden grondstoffen hergebruikt. Al jaren worden afvalstromen gescheiden ingezameld, ook het organische deel. Dit ingezamelde gft-afval (wat de basis vormt voor gft compost) wordt op duurzame wijze verwerkt tot gecertificeerde gft compost. Van het ‘afval’ wordt ongeveer 2/5 hergebruikt als compost. Compost die u weer gebruikt in tuinen, perken, akkers, moestuinen, kwekerijen, kassen of het openbaar groen.

Verbeterde waterbuffering

Om uw gewassen te beschermen tegen droge, hete zomers is een verbeterde waterbuffering essentieel. Bodemproducten realiseren een stabielere bodemstructuur wat leidt tot een betere afwatering en waterregulatie. Wanneer er voldoende organisch materiaal in de bodem zit, kunnen langere periodes van droogte overbrugd worden. Met name voor gevoelige zandgronden is dit een belangrijk aspect.

Goedkoper dan kunstmest

Ja, echt! Goede compost is te herkennen aan relatief aangename geur en kleur. Goed gerijpte compost – met een aantoonbaar langere composteertijd, tussen de 55 en 65 °C – hoort niet te stinken. De geur loopt uiteen van neutraal tot een bosgeur. De kleur van goede compost is donkerbruin of zwart. Comgoed levert niet voor niets alleen compost van de beste kwaliteit. Het gebruiken van compost als bodemverbeteraar verdient zich terug. Uiteindelijk is het dus zelfs goedkoper dan drijf- en kunstmest. Daarbij verrijkt kunstmest het bodemleven niet en is de productie erg belastend voor het milieu.

Gezonde bodem = gezond gewas

Compost – en over het algemeen bodemproducten – stimuleren het bodemleven. Zelfs plantenziekten en plagen, zoals tripsen en luizen, kunnen hierdoor relatief goed onderdrukt worden. Bovendien zorgen bodemverbeteraars als compost ervoor dat voedingsstoffen geleidelijk beschikbaar komen. Daarnaast verbetert met het product de structuur en bewerkbaarheid van uw grond, wat eventuele oogst of onderhoud vereenvoudigt. Oftewel, gezonde bodem = gezond gewas!

Welk product past het beste bij úw bodem?

Los van de compost prijs is het dus vooral belangrijk dat Comgoed kijkt naar welk product het beste bij uw bodem past. Alleen dan kan er in oplossingen gedacht worden. Wij komen graag langs om u te informeren over het optimale product op maat. Indien gewenst leveren wij compost die gecertificeerd is volgens de voedselveiligheidsrichtlijnen van Keurcompost. U ontvangt een uitgebreide analyse met daarin niet alleen de droge stof, organische stof, fosfaat, stikstof en visuele verontreinigingen, maar ook indien nodig ook de hoeveelheid kalium, magnesium, calcium, zwavel en EC- en pH-waardes.

Het komt goed met Comgoed

Snel producten nodig? Dat is bij Comgoed geen probleem. Wij leveren snel het juiste product op elke locatie in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. Dankzij ons eigen transport met vaste, ervaren chauffeurs kunnen wij heel snel schakelen. En met onze achttien moderne trucks kunnen wij u nog beter van dienst zijn. Zo beschikken onze trekkers met walking floors en containerwagens met haakarmsysteem over een eigen weegsysteem. Of het nu gaat om grote volumes of kleine zendingen – uw producten zijn bij ons in professionele handen. Onze betrokken chauffeurs weten wat voor u belangrijk is en handelen daarnaar. Met als uitgangspunten: veilig vervoer en afspraak is afspraak.

Compost prijs aanvragen? Verstuur een offerteaanvraag. Onze specialisten nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

02

Neem contact op

Contact via de telefoon
+31(0)187 65 00 04

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen

  Meststoffen

  X Sluiten

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen

  Meststoffen