Compost kopen? Dan bent u aan het goede adres bij Comgoed

Wilt u compost kopen? Een structureel gezondere bodem met volop voedingsstoffen voor uw gewassen creëren zonder kunstmest, doet u met de hoogwaardige compost van Comgoed. Met een juiste toepassing van dit product van Comgoed brengt u uw bodem weer in topconditie. 

Scroll voor meer
01

Compost kopen

We hergebruiken natuurlijk organisch materiaal als waardevolle bodemverbeteraar, ook wel compost van Comgoed. Al sinds 2001 zijn we een ervaren en professionele partner voor akkerbouwers, boomkwekers, glastuinbouw, groenvoorziening, hoveniers, tuincentra, aannemers, bollenkweker en groentetelers met producten op maat voor diverse toepassingen. En altijd voorzien van de benodigde certificaten en analyserapporten. Als u kiest voor compost kopen bij Comgoed, haalt u dus een kwalitatieve bodemverbeteraar en betrouwbare partner in huis.

Samenstelling van compost

Compost is een donkerbruin tot zwart, kruimelig product dat bestaat uit plantaardige resten zoals selectief ingezamelde groenten, fruitschillen, grasmaaisel, bladeren en snoeihout die door micro-organismen bijna tot humus zijn afgebroken.

De herkomst van compost bepaalt de samenstelling van het eindproduct. Daarom leveren wij compost vanaf meer dan 35 composteringsbedrijven, verspreid over heel Nederland. Zoals genoemd krijgt u bij het compost kopen bij Comgoed, standaard een analyserapport. Indien gewenst leveren wij compost die gecertificeerd is volgens de voedselveiligheidrichtlijnen van Keurcompost. U ontvangt een uitgebreide analyse met daarin niet alleen de droge stof, organische stof, fosfaat, stikstof en visuele verontreinigingen, maar ook de hoeveelheid kalium, magnesium, calcium, zwavel en EC- en pH-waardes.

Rijke, vruchtbare grond met onze bodemverbeteraar

Compost kopen en aanbrengen op uw land, brengt organische stoffen in uw bodem zodat uw gewassen optimaal kunnen groeien in een rijke, vruchtbare grond. Daarbij verbetert compost de structuur en bewerkbaarheid van de grond en helpt (bodem)ziekten en plagen te voorkomen zoals trips en luizen. Telen in een weerbare bodem zorgt voor minder problemen en een gezonder gewas.

Eigenschappen van de ideale bodem

De ideale bodem heeft een kruimelstructuur waarbij de grond wordt samengehouden in zachte, kruimelige bodemaggregaten. Tussen de kruimels zijn kleine en grote poriën waar plantenwortels water, zuurstof en voedsel in de vorm van mineralen vinden. Humus is belangrijk voor de vorming van kruimelstructuur. Een kruimelstructuur geeft stabiliteit aan de bodem. Het voorkomt dat bodemdeeltjes losraken en verplaatsen. Tijdens een regenbui zal de bodem minder gemakkelijk dichtslaan of wegvloeien. Een te losse bodem of grond met harde kluiten kan verbeterd worden met organische stof verkregen van kwalitatieve compost van Comgoed.

Wilt u meer weten over Comgoed? Lees dan verder over onze ervaring, complete assortiment en streven. Als u meer wilt weten over compost kopen, of champost, biomassa of grond- en reststoffen, neem dan contact op of bekijk de specifieke productpagina’s. Daar geven we alle informatie die u nodig heeft over het betreffende product. 

02

Neem contact op

Contact via de telefoon
+31(0)187 65 00 04
nu online

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen

  Meststoffen

  X Sluiten

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen

  Meststoffen