Ontdek de kracht van compost in bigbag bij Comgoed

Ben je op zoek naar een betrouwbare oplossing om de vruchtbaarheid van je bodem te verbeteren? Bij Comgoed vind je hoogwaardige compost in bigbags die de bodem én de gewassen daarop een boost geeft. In een wereld waar landbouwgrond steeds kostbaarder wordt en de vraag naar duurzame landbouwpraktijken toeneemt, is het essentieel om te investeren in methoden die niet alleen opbrengsten verhogen, maar ook de gezondheid van de bodem op lange termijn ondersteunen. En dat is precies waar Comgoed om de hoek komt kijken.

Scroll voor meer
01

Wat is compost en het effect op de bodem?

Wat is een gezonde bodem?

Als een bodem gezond is, dan heeft deze de capaciteit om plantengroei te stimuleren, voedingsstoffen te recyclen en de watervoorraad te reguleren. Een gezonde bodem is van essentieel belang voor duurzame landbouw, omdat het een stabiele basis biedt voor gewassen. Het helpt daarnaast ook om de schade door ziektes en plagen te verminderen.

Zo zorgt compost voor een gezonde bodem

Compost is een natuurlijk organisch materiaal dat ontstaat uit de afbraak van organisch afval, zoals groente- en tuinafval, bladeren en mest. Het resulteert in een rijke, donkere substantie boordevol voedingsstoffen en microbiële activiteit.

Doordat compost volledig bestaat uit organisch materiaal, wordt bij het toepassen van compost dit organische stofgehalte in de bodem verhoogd. Dat zorgt ervoor dat de grond luchtig wordt en een betere waterretentie krijgt. Hierdoor kunnen wortels beter groeien. Ook bij toepassing op hellingen of na zware regenval, zorgt de organische stof in compost ervoor dat de bodemdeeltjes aan elkaar verbonden blijven en wordt zo bodemverlies tegengegaan.

De micro-organismen uit compost breken organisch materiaal af waardoor voedingsstoffen vrijkomen. Het ecosysteem van de bodem wordt rijker en de planten en gewassen kunnen de in de bodem aanwezige voedingsstoffen eenvoudiger opnemen. Organische componenten in compost binden zich niet alleen aan organisch materiaal maar ook aan verontreinigingen zoals metalen of pesticiden. Deze worden hierdoor minder beschikbaar voor planten en zullen uitspoelen richting het grondwater.

Dit zijn de voordelen van Comgoed’s compost in bigbags

Onze compost in bigbags biedt talloze voordelen die verder gaan dan alleen bodemverbetering. Met onze jarenlange expertise en toewijding aan kwaliteit, kun je vertrouwen op:

 • Gemak en efficiëntie
  Dankzij onze bigbags is het transporteren en toepassen van compost eenvoudiger dan ooit. Geen gedoe meer met losse zakken of bulkleveringen. Onze bigbags bieden een gecontroleerde en gemakkelijke manier om compost op je land aan te brengen.
 • Maximale bodemverbetering
  Onze compost zit boordevol voedingsstoffen en organisch materiaal die de bodemstructuur verbeteren, de waterretentie verhogen en cruciale voedingsstoffen leveren aan je gewassen. Dat zorgt voor een gezonde bodem én hogere opbrengsten. Uitgeputte of gedegradeerde landbouwgrond kan worden hersteld door regelmatig compost toe te voegen.
 • Duurzaamheid
  Bij Comgoed geloven we in duurzame landbouw. Onze compost wordt gemaakt van natuurlijk organisch materiaal. Dit is niet alleen goed voor je gewassen, maar ook voor het milieu. Compost kan daarnaast worden gebruikt als mulch om onkruid te onderdrukken. Hierdoor zijn minder of zelfs helemaal geen chemische onkruidverdelgers meer nodig.
 • Gecontroleerde toepassing
  Met bigbags kan de compost gelijkmatig verdeeld worden over het land, waardoor de bodemverbetering consistent is.
 • Minimale verspilling
  Door de gecontroleerde toepassing van compost in bigbags wordt verspilling geminimaliseerd. Dat zorgt ervoor dat je het product optimaal kunt benutten.
 • Ruimtebesparend
  Bigbags kunnen gemakkelijk worden opgeslagen op het terrein zonder veel ruimte in beslag te nemen, waardoor het werkgebied overzichtelijk blijft.

Bigbag compost bestellen?

Je bodem verbeten én profiteren van de voordelen van compost in bigbag? Neem snel contact op voor een vrijblijvend advies en prijsopgave.
02

Profiteren van de voordelen in verschillende sectoren

In diverse sectoren kun je profiteren van de voordelen van compost.

 • Akkerbouw
  De bodemvruchtbaarheid wordt verhoogd door het gebruik van compost, ook wordt de structuur van de grond verbeterd. Dit zorgt voor hogere opbrengsten en een betere gewaskwaliteit. Bovendien verbetert compost de waterretentie, wat cruciaal is tijdens droge periodes.
 • Fruitteelt
  Fruittelers profiteren van een voedzamere bodem, die de groei en gezondheid van fruitbomen stimuleert. Hierdoor wordt een rijkere én smakelijker oogst behaald. Ook helpt compost bij het onderdrukken van ziektes en plagen, wat leidt tot een hogere productie en een verlaagde noodzaak voor het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen.
 • Tuinbouw
  Planten en bloemen groeien en bloeien meer wanneer compost wordt toegepast. De verbeterde bodemstructuur zorgt voor een goede balans van voedingsstoffen. Ook voor het opkweken van jonge planten is compost een goede basis, de stabiele en voedzame omgeving zorgt voor een goede start en gezonden planten.
 • Landschapsarchitectuur
  Compost is een waardevolle hulpbron in het creëren van gezonde, weelderige landschappen en gazons. De verbeterde bodemstructuur en verminderde erosie draagt bij aan duurzame en esthetisch aantrekkelijke buitenruimtes.

Deskundig advies en betrouwbare levering

Bij Comgoed geloven we in het leveren van meer dan alleen hoogwaardige producten. Ons team van deskundige adviseurs staat klaar om je te helpen bij het kiezen van de juiste compostoplossing voor jouw specifieke behoeften. Bovendien kun je natuurlijk rekenen op onze betrouwbare leveringsservice, ondersteund door ons eigen wagenpark en ervaren chauffeurs.

Wacht niet langer en neem vandaag nog contact op met Comgoed om jouw bodem te verbeteren en de gewasopbrengsten te optimaliseren. Samen streven we naar een gezondere bodem en een duurzamere toekomst voor de landbouw.

03

Neem contact op

Contact via de telefoon
+31(0)187 65 00 04
nu online

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen

  Meststoffen

  X Sluiten

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen

  Meststoffen