Hoogwaardige compost voor veeleisende agrariër, tuinder en hovenier

Vruchtbare grond is de basis voor een succesvol agrarisch bedrijf, voor tuinders maar natuurlijk ook voor door een hovenier aangelegde tuinen. Lang niet altijd is de aanwezige bodem vruchtbaar en met een goede vochthuishouding. Hoe je dit weer op een hoog niveau krijgt? Natuurlijk met compost: hiermee verhoog je de kwaliteit van je grond en optimaliseer je de groei van planten en gewassen. Ben je op zoek naar de beste compost om de bodem te verrijken voor een gezond gewas met een hogere opbrengst? Ontdek waarom compost het zwarte goud wordt genoemd.

Scroll voor meer
01

Waarom kiezen voor compost van Comgoed?

Compost is organisch materiaal, dat in een natuurlijk proces wordt afgebroken. Dan vormt een substantie waarmee je een hoge concentratie voedingsstoffen en micro-organismen in de bodem toevoegt. Als professional in agrarische of tuinbouwsector wil je alleen de beste kwaliteit voor jouw bodem. Met minder hoef je dan ook zeker geen genoegen te nemen. Compost is dan ook een waardevolle toevoeging voor agrariërs, tuinders en hoveniers. Maar wat zijn dan precies de voordelen?

 • Bodemstructuur
  Wanneer compost wordt gemengd met de bestaande bodem, bijvoorbeeld een kleigrond, zorgt dit voor een luchtige structuur. Ook laat het beter water door, waardoor wortelrot minder snel zal optreden. Wordt compost gemengd met een zandgrond, dan zorgt het er juist voor dat water en voedingsstoffen beter worden vastgehouden. Die waterretentie is vooral belangrijk tijdens droge periodes die we tegenwoordig steeds vaker hebben. Kortom: door compost toe te voegen ontstaat een bodem waarop klanten goed kunnen groeien.
 • Verhoogde bodemvruchtbaarheid
  Compost zit boordevol voedingsstoffen, zoals fosfor, stikstof en kalium. Dit draagt bij aan de groeikracht van gewassen. Bovendien bevordert compost ontwikkeling van bodemmicroben. Daardoor kan organisch materiaal beter worden afgebroken en wordt het voor planten makkelijker om voedingsstoffen op te nemen. Dat zorgt vervolgens voor gezondere gewassen én een hogere opbrengst.
 • Onderdrukking van onkruid
  De organische materialen in de hoogwaardige compost van Comgoed helpen bij het verminderen van onkruidgroei. Bestrijding is dan ook in veel mindere mate nodig én het onkruid onttrekt nauwelijks meer voedingsstoffen uit de bodem. Dat betekent dat er meer voedingsstoffen voor het gewas overblijven en het gewas meer ruimte heeft om te groeien.
 • Duurzaam
  Met een betere bodemstructuur en vruchtbaarheid houdt het nog niet op. Door organisch afval te composteren, gaat er minder afval naar stortplaatsen, wat een positief effect heeft op het milieu. Je kunt dit zelfs zien als circulaire landbouw, waarbij het organisch restmateriaal wordt hergebruikt om de bodem te verbeteren.
02

Welk type compost is geschikt?

Afhankelijk van het organisch materiaal dat is gebruikt voor het composteren, ontstaan diverse soorten compost. Maar welke soorten compost zijn er en voor welk soort land- of tuinbouw zijn deze geschikt? We geven je daar graag inzicht in.

 • Groencompost: bestaat uit plantaardig tuinafval.
  Geschikt voor tuinders, hoveniers, bollenkwekers
 • GFT-compost: gemaakt van groente-, fruit- en tuinafval
  Geschikt voor tuinders, akkerbouwers, fruittelers
 • Champignoncompost: restproduct van campignonkweek
  Geschikt voor tuinders, akkerbouwers, glastuinbouw
 • Stalmestcompost: dierlijke mest vermengd met plantaardig materiaal
  Geschikt voor akkerbouwers, fruittelers, tuinders
 • Bladcompost: gemaakt van gevallen bladeren
  Geschikt voor tuinders, hoveniers, bollenkwekers
 • Wormencompost: gemaakt door wormen
  Geschikt voor tuinders, hoveniers, bollenkwekers

Natuurlijk is dit een globaal overzicht en zie je dat meerdere composttypen geschikt kunnen zijn voor verschillende soorten toepassingen. Het is daarom verstandig om advies te vragen van een specialist op dit gebied, die specifiek voor jouw situatie een bepaald type of mengsel kan aanraden. Zo haal je het beste uit jouw bodem!

03

De beste kwaliteit als basis voor groei

Sterke, gezonde gewassen met een hoge opbrengst, dat wil jij toch ook? Dan is het wel belangrijk dat je kiest voor de hoogste kwaliteit compost, zodat je de beste resultaten haalt.
Dat vind je natuurlijk bij Comgoed: dé basis voor groei! We werken samen met meer dan 35 composteerbedrijven, zodat er altijd voldoende voorraad is. En wist je dat alle soorten compost zijn voorzien van een analyserapport? Zo weet je precies wat er in je bodem zit.

Bestel je compost bij Comgoed, dan wordt dit door ons eigen team van chauffeurs bij je afgeleverd. Een team van chauffeurs en 18 vrachtwagens staat voor je klaar om binnen 24 te leveren binnen Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. Geen afhankelijkheden dus van andere transporteurs, maar vertrouwen op de gemaakte afspraak zonder tussenkomst van anderen.

Weten welk type compost het beste past bij jouw bodem of ben je geïnteresseerd naar de prijzen? Neem dan zeker even contact met ons op. Eén van onze adviseurs komt graag vrijblijvend bij je langs om je te adviseren over het optimale product voor jou. Dus op naar een betere bodem, gezonde gewassen en een hogere opbrengst! Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend advies en offerte.

04

Neem contact op

Contact via de telefoon
+31(0)187 65 00 04
nu online

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen

  Meststoffen

  X Sluiten

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen

  Meststoffen