Champost van Comgoed voor een duurzaam betere bodem

Kwalitatieve champost gezocht? Verwar het product niet met compost. De samenstelling is wel degelijk anders. Met een hoog organisch-stofgehalte is champost een perfecte bodemverbeteraar voor (biologische) land- en tuinbouw, fruitteelt, akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt.

Scroll voor meer
01

Champost

Ongeacht de toepassing, champost van Comgoed levert u jaarrond de beste kwaliteit. Champost, ook wel champignonmest genoemd, heeft een andere samenstelling dat compost. Champignons groeien op een compost uit paardenmest, stro, kalk, kippenmest, veen en schuimaarde. Na de teelt is deze voedingsbodem niet meer bruikbaar. Dit substraat – vrij van ziektekiemen, aaltjes en onkruidzaden – noemen we champost. Met champost haalt u een humusrijke bodemverbeteraar in huis. Het homogene en circulaire product is makkelijk verwerkbaar en prijstechnisch interessant. Ook treedt er nauwelijks geurhinder op.

Lange aanwezigheid in uw bodem

De organische stof champost in uw bodem aanbrengen, brengt een aantal voordelen met zich mee. De organische stof champost is van hoge kwaliteit en blijft lang in de bodem aanwezig. Zo is er na een jaar nog zestig procent organische stof van de champost over. En u weet waarschijnlijk vast: des te meer organische stof uw bodem bevat, des te groter het vochthoudend vermogen. Mineralen als kalium, calcium, magnesium en ammonium spoelen daardoor ook minder snel uit.

Champost verhoogt de pH-waarde

Champost, of andere variaties op compost, doen wellicht denken aan de hoeveel stikstof die het met zich meebrengt. De aanwezige stikstof in champost komt geleidelijk vrij. Door de hoge kalkhoeveelheden werkt het product niet verzurend, maar verhoogt het de pH-waarde. Dus ideaal te gebruiken als kalkmeststof voor zure gronden. Met champost van Comgoed groeien uw gewassen structureel beter in een rijke, vruchtbare grond.

Altijd met kwaliteitsgarantie

Al jaren is Comgoed een ervaren, betrouwbare en professionele partner van onder andere land- en tuinbouw, bollenkwekers, hoveniers, tuincentra en boomkwekers. Met champost op maat voor verschillende toepassingen, maar ook compost, biomassa en grond- en reststoffen. En altijd met kwaliteitsgarantie. Zo voldoen al onze producten, waaronder al onze champost – zowel gangbaar als biologisch – aan de strenge fosfaat- en stikstofnormen en wettelijke eisen. Champost kopen doet u bij Comgoed. Kies voor een gezonder evenwicht in de bodem.

Wilt u meer weten over Comgoed? Lees dan verder over onze ervaring, complete assortiment en streven. Als u meer wilt weten over champost, compost, biomassa of grond- en reststoffen, neem dan contact op of bekijk de specifieke productpagina’s. Daar geven we alle informatie die u nodig heeft over het betreffende product. 

02

Neem contact op

Contact via de telefoon
+31(0)187 65 00 04
nu online

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen

  Meststoffen

  X Sluiten

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen

  Meststoffen