Champignonmest: wat is het en waarom zou je het kopen?

Verhoog de opbrengst van je gewassen in je land- of tuinbouwbedrijf door organische meststoffen te gebruiken. Zo profiteer je niet alleen van een hogere opbrengst, je helpt het milieu ook een handje mee. Eén van de beste organische meststoffen is namelijk champignonmest, ook wel bekend als champignoncompost of champost. Mocht je nog niet bekend zijn met deze vorm van bemesting, lees dan zeker verder en ontdek waarom je champignonmest zou moeten kopen.

Scroll voor meer
01

Dit moet je weten voor je champignonmest gaat kopen

Als het gaat om soorten mest, zijn er veel verschillende soorten die je kunt kopen. Maar waarom zou je champignonmest kopen? We vertellen het je graag.
Bij het kweken van champignons wordt gebruik gemaakt van paardenmest, stro en kippenmest. Deze resten van het kweekproces worden gecomposteerd om zo een voedingsbron voor planten te kunnen vormen. Zouden deze resten niet worden gebruikt, dan zou het moeten worden vernietigd. Door het kopen van champignonmest, koop je circulaire voedingsstoffen. Maar er zijn nog meer voordelen van champignonmest kopen.

 1. Rijk aan voedingsstoffen
  In champignonmest vind je een breed scala aan voedingsstoffen die essentieël zijn voor planten. Denk aan fosfor, stikstof, kalium en meer.
 2. Verbeter de bodem
  De structuur van de bodem kan eenvoudig worden verbeterd door champignonmest te gebruiken. Dit zorgt namelijk voor een luchtige en doorlatende bodem. Wortels kunnen daardoor beter groeien. Ook wordt water en voeding beter opgenomen.
 3. Eén soort voor alle planten
  Champignonmest kan worden gebruikt voor bijna alle soorten planten, zoals bloemen, groenten, fruitbomen en sierplanten. Het is daardoor niet meer nodig om allerlei specifieke meststoffen te gebruiken.
 4. Zuinig in gebruik
  Voor de meeste soorten planten is het slechts één keer per seizoen nodig om te bemesten met champignonmest. Daardoor hoef je dit slechts éénmaal te kopen om er lang van te profiteren.
 5. Milieuvriendelijk
  Omdat de champignonmest bestaat uit reststoffen van het kweekproces, is dit een circulair en organisch product. Champignonmest kopen is dan ook een duurzame manier om organisch afval te hergebruiken en tegelijk de gezondheid van de bodem te verbeteren.

 

02

Champignonmest kopen helpt je in droge periodes

Droge periodes, we hebben ze steeds vaker. Zelfs al voor de zomer echt begint is er al regelmatig sprake van een neerslagtekort. Gevolg: er moet veel gesproeid worden om de gewassen toch van voldoende water te voorzien om te kunnen groeien. Wel zo fijn als het water dat in de bodem terecht komt, ook wordt vastgehouden.

Champignonmest is een goede manier om droge periodes een kleiner effect te laten hebben
op je gewassen. Dat komt omdat het water goed wordt vastgehouden én langzaam wordt afgegeven aan de plantenwortels. De unieke samenstelling van champignonmest zorgt dat het water zelfs in de meest uitdagende omstandigheden goed wordt vastgehouden. Je kunt het zien als een spons, die het vocht opneemt en geleidelijk weer afgeeft aan je planten.

Niet alleen zorgt champignonmest in droge periodes voor de redding van je gewassen. Het kan ook nog eens een aanzienlijke kostenbesparing betekenen als het gaat om sproeien. Door champignonmest te kopen en te profiteren van de waterretentie, kunnen zowel de frequentie als de duur van sproeien worden verminderd. Zo bespaar je water én geld.

03

Champignonmest kopen doe je bij Comgoed

Natuurlijk wil je de beste kwaliteit champignonmest kopen, om zo optimaal te profiteren van deze krachtige meststof met al zijn voordelen. Daarvoor kun je natuurlijk terecht bij Comgoed, jouw betrouwbare partner als het gaat om organische meststoffen.

Ben je benieuwd wat champignonmest kan doen voor jouw gewassen? Vraag dan snel een vrijblijvend advies aan via het formulier onderaan deze pagina. Onze accountmanagers denken graag met je mee en geven jou een advies over hoe je jouw gewassen het beste kunt bemesten. Wil je ons liever via Whatsapp bereiken of telefonisch spreken? Dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

04

Neem contact op

Contact via de telefoon
+31(0)187 65 00 04
nu online

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen

  Meststoffen

  X Sluiten

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen

  Meststoffen