Champignoncompost: ontdek de voordelen van organisch bemesten

Steeds minder agrariers, tuinders en hoveniers maken gebruik van chemisch geproduceerde kunstmest. Niet alleen is het een kostbare vorm van bemesting, het is ook nog eens verre van duurzaam. Kies net als vele anderen voor organische bemesting. Duurzame bodemverrijkers zitten boordevol voedingsstoffen voor uw gewassen. Lees snel verder en ontdek de voordelen van champignoncompost.

Scroll voor meer
01

Maak kennis met champignoncompost

Als je op zoek bent naar een veelzijdige en voedzame meststof, stop met zoeken en kies voor champignoncompost. Dit is het organische bijproduct van de champignonindustrie. De compost is samengesteld uit compost van de bodembedekking en substraten die worden gebruikt om champignons te kweken. Hierdoor is het een rijke bron van voedingsstoffen en organisch materiaal.

02

De voordelen van champignoncompost

Gebruik je champignoncompost, dan profiteer je van veel voordelen. We vertellen je graag waarom champignoncompost een wondermiddel is voor jouw bodem.

 

 1. Wonder voor de bodemstructuur
  Omdat champignoncompost boordevol organisch materiaal zit, helpt dit enorm om de bodemstructuur te verbeteren. De waterretentie en luchtstroom onder de grond krijgt een boost. Dat zorgt ervoor dat planten goed kunnen groeien en gezonder zijn.
 2. Boordevol voedingsstoffen
  Planten hebben veel voedingsstoffen nodig om te kunnen floreren. Die voedingsstoffen vind je in champignoncompost. Denk aan kalium, stikstof, fosfor. Maar ook micronutriënten zoals ijzer, zink en koper vind je volop terug in deze organische meststof. Zo wordt het wel heel eenvoudig om de plantengroei te stimuleren en de opbrengst van gewassen te verhogen.
 3. Duurzaam en milieuvriendelijk
  De reststoffen van de champignonproductie zouden worden weggegooid als dit niet wordt gebruikt als champignoncompost. Daardoor is het een duurzame en milieuvriendelijk alternatief voor chemische meststoffen. Het gebruik van champignoncompost zorgt dus voor een kleinere ecologische voetafdruk. 
 4. Voordelige bemesting
  Omdat de reststoffen anders wordt weggegooid, liggen de kosten hiervoor relatief laag. Daardoor is champignoncompost één van de voordeligste vormen van bemesting. Het is ook nog eens organisch en goed voor het milieu.
03

champignoncompost toepassen in de praktijk

De kwaliteit van gewassen is van groot belang voor akkerbouwers of fruittelers. Het gebruik van de juiste meststof is dan ook essentieel om te zorgen voor gezonde gewassen en daarmee het behalen van succes. 

De veelzijdigheid van champignoncompost komt duidelijk naar voren in de verschillende manieren waarom dit kan worden aangebracht op de bodem. Zo kan de compost worden vermengd met de bovenste laag van de bodem om zo te zorgen voor een vruchtbare bovenlaag. De voedingsstoffen sijpelen dan de grond in, om zo gedoseerd te worden opgenomen door de planten. Ook wanneer de champignoncompost direct als mulch over het oppervlak wordt uitgestrooid, profiteer je van dezelfde werking. 

Een andere manier om de champignoncompost toe te passen is om dit te gebruiken voor het maken van compostthee. Deze vloeibare meststof wordt gemaakt door champignoncompost in water te laten weken, zodat de voedingsstoffen in het water worden opgelost. Vervolgens wordt dit water over de gewassen gesproeid zodat de voedingsstoffen snel en efficiënt kunnen worden opgenomen.

04

Kies voor champignoncompost van Comgoed

Natuurlijk wil je alleen de beste kwaliteit bemesting voor je gewassen. Champost+ PLUS van Comgoed is dan de juiste keuze. Al meer dan 20 jaar kun je vertrouwen op dé specialist op het gebied van organische bemesting. Champignoncompost of champost kan uit voorraad worden geleverd in bigbag of bulk. Onze eigen chauffeurs zorgen ervoor dat je jouw bestelling binnen 24 tot 48 uur ontvangt. Neem vandag nog contact met ons op voor een advies of offerte op maat.

05

Neem contact op

Contact via de telefoon
+31(0)187 65 00 04
nu online

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen

  Meststoffen

  X Sluiten

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen

  Meststoffen