Wil je vruchtbare grond? Ontdek de voordelen van bladcompost!

Voor hoveniers en iedereen die in de groenvoorziening werkt weet je als geen ander dat een vruchtbare, gezonde bodem de onmisbare basis is voor de mooiste tuinen en buitenruimtes. Eén van de meest effectieve manieren om de kwaliteit van de bodem te verbeteren is bladcompost. Door het gebruik van deze organische meststof, groeien planten weelderig en zullen ze schitterend in bloei komen.

 

Scroll voor meer
01

4 redenen om voor bladcompost te kiezen

Bladcompost is een compost type dat wordt geproduceerd met bladeren en andere organische materialen. Het gebruik van deze organische meststof biedt veel voordelen voor hoveniers en civiele werken.

 • Verbeter de bodem
  De bodemstructuur kan eenvoudig worden verbeterd, door bladcompost toe te voegen aan de bestaande bodem. Omdat het water in deze organische meststof goed wordt vastgehouden, zorgt dit voor een gezond ecosysteem.
 • Voedingsstoffen voor planten
  Planten hebben een breed scala aan voedingsstoffen nodig om te kunnen groeien. Denk bijvoorbeeld aan stikstof, fosfor, magnesium, calcium en kalium, maar ook ijzer, koper en zink. Bladcompost bevat al deze voedingsstoffen en is daarmee een belangrijke aanvulling voor het gazon.
 • Milieuvriendelijk
  Omdat bladcompost is samengesteld uit organisch restmateriaal, is het een milieuvriendelijke meststof. Doordat organisch afval zoals bladeren worden gecomposteerd, wordt de hoeveelheid afval die verwerkt moet worden drastisch verminderd. Hierdoor helpt het gebruik van bladcompost bij het verminderen van broeikasgassen en verlaagt het de druk op het milieu.
 • Lage prijs
  Zoals eerder gezegd wordt bladcompost geproduceerd van plantafval. Dit is een relatief goedkope grondstof, waardoor de prijs van bladcompost laag is vergelijken bij andere soorten (chemische) meststoffen.
02

Verbeter de bodem met bladcompost van Comgoed

Comgoed hecht veel waarde aan de kwaliteit van bladcompost en andere organische vormen van bemesting. Daardoor kun je vertrouwen dat je alleen hoogwaardige compost ontvangt. Bulkbestellingen worden door onze eigen chauffeurs geleverd, zodat je de compost binnen 48 uur in Nederland geleverd krijgt.
Heb je vragen over het product of wil je een advies over de juiste vorm van bemesting van jouw project? Neem dan zeker even contact met ons op, we helpen je graag. Wil je direct een prijsopgave ontvangen? Ook dat is mogelijk, start een chat, bel of mail ons en je ontvangt zo snel mogelijk een offerte.
Ook voor kleinere bestellingen kun je bij ons terecht, via de webshop van Bodemspecialist.

03

Neem contact op

Contact via de telefoon
+31(0)187 65 00 04
nu online

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen

  Meststoffen

  X Sluiten

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen

  Meststoffen