Biomassa: de krachtige en duurzame brandstof voor elke sector

Ben jij al bekend met de kracht van biomassa? Wist je bijvoorbeeld dat dit een hernieuwbare energiebron is, die op veel verschillende manieren kan worden benut in allerlei bedrijfssectoren? Ontdek hoe biomassa de duurzaamheid van jouw bedrijf kan vergroten, waarbij je ook nog eens bijdraagt aan een beter en schoner milieu. Veel groener wordt het niet!

Scroll voor meer
01

Veelzijdige biomassa in verschillende sectoren

Biomassa, wat is dat eigenlijk? Deze duurzame energiebron is een verzamelnaam voor organisch afval, houtsnippers en landbouwresten. In de agrarische sector wordt biomassa gebruikt voor het verwarmen van kassen en stallen. Een goede manier om de hoge kosten voor gas aanzienlijk te verlagen en ook nog eens milieuvriendelijk.

In de industriële sector staat duurzaamheid steeds hoger op de agenda en maken dan ook alsmaar meer bedrijven de overstap naar verwarmen met biomassa. De ecologische voetafdruk wordt op die manier verkleind waardoor de toekomst er stukken schoner uitziet dan wanneer ze met fosiele brandstoffen blijven verwarmen.

Naast gebruik voor verwarming, kan biomassa ook worden omgezet in biogas. Dat kan vervolgens worden gebruikt als brandstof voor voertuigen. Een mooie manier om de transportsector groener en duurzamer te maken. Biogas kan met een minimale aanpassing worden gebruikt in voertuigen met een aardgas motor.

02

Biomassa als grondstof voor bioplastics

Naast het zijn van een brandstof voor verwarming of vervoer, kan biomassa dienen als grondstof voor bioplastics. Daardoor wordt de afhankelijkheid van aardolie verminderd of geminimaliseerd en worden producten vervaardigd uit hernieuwbare biomassa.

Bioplastics zijn onder te verdelen in biologisch afbreekbare en biogebaseerde plastics. Biologisch afbreekbare plastics zijn zodanig ontworpen dat deze in speciale composteerinstallaties kunnen worden afgebroken. De basis bestaat vaak uit plantaardige oliën. Biogebaseerde plastics zijn gemaakt uit hernieuwbare bronnen maar zijn mogelijk niet volledig biologisch afbreekbaar.

Voorbeelden van bioplastics zijn bijvoorbeeld de biologisch afbreekbare verpakkingen, wegwerpproducten zoals bestek, rietjes en bekers. In kleding, tassen en andere textielproducten worden biogebaseerde vezels gebruikt om syntethische stoffen te vervangen.
Misschien wel de meest verrassende toepassing is de medische sector. Hier zien we bioplastics vaak terug in verbpakkingen, implantaten of andere tijdelijke producten die worden gebruikt om het genezingsproces te helpen.

03

Biomassa van de beste kwaliteit

In welke sector je ook werkzaam bent, het is altijd belangrijk om gebruik te maken van hoge kwaliteit biomassa. Dan weet je namelijk ook zeker dat de herkomst te herleiden is en de producten écht duurzaam zijn. Dé specialist op het gebied van biomassa is Comgoed.
Of het nu gaat om kachelsnippers, afvalhout, houtpellets of ander biomateriaal, bij Comgoed vind je het allemaal. Onze eigen chauffeurs zorgen dat de bulk bestelling binnen 48 uur wordt bezorgd in heel Nederland en België. Ook voor bezorging in Duitsland, Polen of Luxemburg kun je vertrouwen op Comgoed. Bestel eenvoudig online via de chat, bel, mail of stuur een WhatsApp bericht. Onze adviseurs staan voor je klaar.

04

Neem contact op

Contact via de telefoon
+31(0)187 65 00 04

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen

  X Sluiten

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen