• en
  • nl
  • de

Vollegrond Groententeelt

Bij groenteteelt in de vollegrond is het belangrijk dat de kwaliteit van de bodem waarin de planten wortelen in een uitstekende conditie is. Goede tuinbouwgrond vraagt meer dan bemesting met stikstof, fosfaat, en kalium. Intensief gebruik van de bodem in de tuinbouw maakt dat organische stof snel wordt afgebroken. Hierdoor verslechtert de bewerkbaarheid en de bodemstructuur.

Organische stof houdt voedingsstoffen en water vast en verbetert de structuur. Het organische stofgehalte moet daarom op peil blijven om de bodem in goede conditie te houden.

Voor de lange termijn bodemvruchtbaarheid dient dan ook organische stof te worden toegevoegd. Vanwege de meststoffenwetgeving gebeurt dit het beste met producten die zo weinig mogelijk stikstof en fosfaat bevatten en tegelijkertijd zo veel mogelijk stabiele organische stof. Compost heeft hiervoor de ideale eigenschappen.

Een juiste toepassing van compost brengt de bodem weer in topconditie.

Comgoed Compost adviseert op het gebied van bodemverbetering met verschillende soorten compost. Wij leveren de compost op maat. Al onze producten zijn voorzien van de benodigde certificaten en analyserapporten.