• en
  • nl
  • de

Veeteelt

koeien

Vrijloopstallen zijn in opkomst. Deze stallen met  comfort-bedding combineren de gezondheid en het welzijn van dieren met verminderde emissie en economische voordelen. Het belangrijkste verschil met een ligboxenstal is dat koeien zich op de  comfort-bedding in een vrijloopstal natuurlijker bewegen. Ze hebben dezelfde vrijheid als in de wei. Hierdoor verdwijnen veel voorkomende kwalen als dikke hakken, kale plekken en klauwproblemen. Vrijloopstallen zijn bovendien goedkoper. Comgoed Compost onderzoekt dit verder en adviseert bij praktijkbedrijven.

Voor het juiste koecomfort in de diepstrooiselboxen is er comfort-bedding. Dit product bestaat uit baltisch veen gemengd met gipspapier wat geënt wordt met “positieve bacteriën” waardoor de Klebsiella bacterie zich niet kan ontwikkelen. Dat resulteert in een betere uiergezondheid en een lager celgetal.

Comgoed Compost adviseert op het gebied van stal- en bedding. Wij leveren  comfort-bedding op maat. Al onze producten zijn voorzien van de benodigde certificaten en analyserapporten.