• en
  • nl
  • de

Glastuinbouw

Glastuinbouw kan met succes op alle grondsoorten plaatsvinden, mits de ontwatering en bodemvruchtbaarheid goed zijn verzorgd. Tijdens de teelt is het belangrijk dat de kwaliteit van de bodem, waarin de planten wortelen, in topconditie is. Goede tuinbouwgrond vraagt meer dan bemesting met stikstof, fosfaat, en kalium. Naast de bemestingstoestand bepaalt ook het vochthoudend vermogen en de bodemactiviteit voor een groot deel de groei van de planten.

Organische stof houdt voedingsstoffen en water vast en verbetert de bodemstructuur. Compost levert de noodzakelijke organische stof gecombineerd met de gewenste nutriënten. Het toedienen van compost heeft dan ook een positief effect op de ziekteresistentie, de voedingsbodem en de bodemstructuur.

Het toepassen van de juiste GFT- of groencompost houdt de bodem in topconditie. Een gezonde bodem zorgt voor een gezonde plant!

Comgoed Compost adviseert op het gebied van bodemverbetering met verschillende soorten compost. Comgoed Compost levert de compost op maat. Al onze producten zijn voorzien van de benodigde certificaten en analyserapporten.