Champost van Comgoed – voor een duurzaam betere bodem

Champost, of champignonmest, wordt vaak verward met compost. De samenstelling is echter anders. Met een hoog organische-stofgehalte is champost een perfecte bodemverbeteraar voor (biologische) land- en tuinbouw, fruitteelt, akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt.

Scroll voor meer
01

Comgoed Champost – voor een duurzaam betere bodem

Ongeacht de toepassing, champost van Comgoed levert u de beste kwaliteit. Champost of champignonmest wordt vaak verward met compost. Maar de samenstelling is echt anders. Champignons groeien op een compost uit paardenmest, stro, kalk, kippenmest, veen en schuimaarde. Na de teelt is deze voedingsbodem niet meer bruikbaar. Dit substraat – vrij van ziektekiemen, aaltjes en onkruidzaden – noemen we champost. Met een hoog organische-stofgehalte is champost een perfecte bodemverbeteraar voor (biologische) land- en tuinbouw, fruitteelt, akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt. Ongeacht de toepassing, Comgoed Champost levert u de beste kwaliteit. Het hele jaar door.

Champost is een humusrijke bodemverbeteraar. Het homogene en circulaire product is makkelijk verwerkbaar en prijstechnisch interessant. Ook treedt er nauwelijks geurhinder op.

Langer hoog organische-stofgehalte

De organische stof die u met champost van Comgoed in uw bodem brengt, is van hoge kwaliteit en blijft lang in de bodem aanwezig. Zo is er na een jaar nog zestig procent organische stof van de champost over. En u weet: hoe meer organische stof uw bodem bevat, hoe groter het vochthoudend vermogen. Ook spoelen mineralen als kalium, calcium, magnesium en ammonium daardoor minder snel uit.

Verhoogt de pH-waarde

De aanwezige stikstof in champost komt geleidelijk vrij. Door de hoge kalkhoeveelheden werkt het product niet verzurend, maar verhoogt het de pH-waarde. Dus ideaal te gebruiken als kalkmeststof voor zure gronden. Met Comgoed Champost groeien uw gewassen structureel beter in een rijkere, vruchtbare grond.

Altijd met kwaliteitsgarantie

Al jaren zijn wij een ervaren, betrouwbare en professionele partner van onder andere land- en tuinbouw, bollenkwekers, hoveniers, tuincentra en boomkwekers. Met champost op maat voor verschillende toepassingen. En altijd met kwaliteitsgarantie. Zo voldoet al onze champost – zowel gangbaar als biologisch – aan de strenge fosfaat- en stikstofnormen en wettelijke eisen. Kies voor een gezonder evenwicht in de bodem champost van Comgoed.

Ook uw bodem verbeteren met kwaliteitschampost voor een hogere gewasopbrengst?

Bel nu 0187-650 004 en wij informeren u graag.

Champost voor akkerbouw

De hoeveelheid organische stof in uw bodem wordt met het gebruik van champost verhoogd of gecompenseerd. Voldoende organische stof is essentieel om voedingsstoffen en water vast te houden. Ook de droogte van de huidige zomers vraagt om een betere waterbuffering. Comgoed Champost helpt u daarbij

Betere bemesting, meer resultaat

Comgoed Champost helpt u uw bodemstructuur en -vruchtbaarheid voor langere periode op te peppen. Met als voordeel dat zaden beter kiemen en het gewas gezonder opkomt en groeit. Maar ook dat ziektes en onkruid minder ruimte krijgen. Zo haalt u het maximale resultaat uit uw percelen.

Champost voor boomkwekerijen

De gebruiksnormen voor stikstof en fosfaat voor boomkwekerijen zijn relatief laag. Dit maakt bemesting op maat lastiger. Comgoed Champost komt graag bij u langs om u te informeren, zodat u een goede bemestingskeuze kunt maken.  Met als doel: voldoen aan de kwaliteitseisen voor grond- en oppervlaktewater en tegelijkertijd ook geld besparen. Comgoed Champost helpt u daarbij.

Champost voor vollegrond-groenteteelt

Alles valt of staat met een gezonde bodem. Als de nutriënten op een gegeven moment op zijn, zakt het organische-stofpercentage van de grond. Bij groenteteelt in de vollegrond is het organische-stofgehalte in de bodem van groot belang voor het vochtvasthoudend vermogen. Comgoed Champost helpt u daarbij en verbetert zo de conditie van uw planten. 

Wilt u champost bestellen als particulier?

Dat kan! Bestel snel via www.bodem-specialist.nl
03

Transport champost

Snel producten nodig? Dat is bij Comgoed geen probleem. Wij leveren snel het juiste product op elke locatie in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. Dankzij ons eigen transport met vaste, ervaren chauffeurs kunnen wij heel snel schakelen. Dit levert u alleen maar voordeel op.

Het komt goed met Comgoed

Met onze achttien moderne trucks kunnen wij u nog beter van dienst zijn. Zo beschikken onze trekkers met walking floors en containerwagens met haakarmsysteem over een eigen weegsysteem. Of het nu gaat om grote volumes of kleine zendingen uw producten zijn bij ons in professionele handen. Onze betrokken chauffeurs weten wat voor u belangrijk is en handelen daarnaar. Met als uitgangspunten: veilig vervoer en afspraak is afspraak.

Transport champost

 • Eigen transport: gratis levering binnen 24 uur
 • Door heel Nederland
04

Neem contact op

Contact via de telefoon
+31(0)187 65 00 04

  Comgoed Champost BV
  Oudelandsedijk 4, 3247 LJ Dirksland | BTW: NL810882000B01 | KvK: 73048801 | IBAN: NL18INGB0671081489 | Bic. INGBNL2A

  Comgoed Transport BV
  Oudelandsedijk 4, 3247 LJ Dirksland | BTW: NL859333619B01 | KvK: 22032328 | IBAN: NL56INGB0008371761 | Bic. INGBNL2A

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen

  Meststoffen

  X Sluiten

  Compost

  Champost

  Biomassa

  Grond- en reststoffen

  Meststoffen